Goedemorgen Bitcoin: Canadees bitcoinfonds ziet grootste instroom ooit

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt,

Canadees bitcoinfonds ziet grootste instroom ooit

Bitcoin Purpose ETF heeft een roerige week achter de rug. Het Canadese fonds zag een instroom van 6.900 BTC op een dag. Dat was ruim $203 miljoen waard op 12 mei.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit bitcoinfonds is de populairste in zijn soort in Canada. Het bedrijf achter de ETF koopt simpelweg bitcoin, mensen kunnen aandelen kopen in het fonds om de koers van deze bitcoin te volgen. Een ETF wordt ook wel een indexfonds genoeg. Dit financiële product probeert zo nauwkeurig mogelijk de onderliggende asset te volgen.

Nigeria draait mogelijk bitcoinverbod terug

De Nigeriaanse toezichthouder voor financiële markten deelt nieuwe regels voor de bitcoin industrie. De Centrale bank van Nigeria pleitte eerder dit jaar voor een totaal verbod op bitcoin. Met nieuwe richtlijnen voor het gebruik van digitale assets lijkt dat echter geen mogelijkheid meer.

‘Meer dan $1,2 miljard aan bitcoin reserves van Luna Foundation Guard spoorloos’

De Luna Foundation Guard (LFG) verzamelde in korte tijd voor miljarden dollars aan bitcoin bij elkaar. De groep moest zorgen voor stabiliteit bij de stablecoin TerraUSD (UST). Dat project liep echter finaal mis. De organisatie besloot tevergeefs om een groot deel van hun bitcoin in te zetten om de token te redden.

Volgens The Block is 9.658 bitcoin nog spoorloos. Dit geld heeft nooit het adres van de stichting gehaald. De inzet van een ander groot bedrag is ook nog in het ongewis. Het adres van LFG ontving in totaal 70.736 BTC.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...