Goedemorgen Bitcoin: Celsius gooit 11.500 Wrapped BTC weg

Goedemorgen Bitcoin: Celsius gooit 11.500 Wrapped BTC weg

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Binance ontkent beschuldigingen van Forbes

Binance ontkent de beschuldigingen van Forbes dat het $1,8 miljard aan onderpand van zijn klanten heeft verplaatst zonder hun toestemming.

Forbes en Binance liggen wel vaker in de clinch. Zakentijdschrift Forbes en Binance-directeur Changpeng Zhao zijn niet bepaald vrienden.

Forbes beweerde dat een deel van de klantfondsen, ofwel $1,1 miljard, werden overgebracht naar Cumberland, de cryptohandelstak van Don Wilson's DRW. De rest van het geld zou zijn verdeeld onder andere ontvangers. Binance zou het onderpand hebben gebruikt voor "andere niet-gespecificeerde doeleinden" zonder zijn klanten hiervan op de hoogte te stellen, aldus Forbes.

Alex Krüger: 'De bodem is daar, ik ben long op bitcoin'

Als je het aan de populaire econoom Alex Krüger vraagt, dan heeft bitcoin de bodem van de bearmarkt reeds gezien en maakt het zich mogelijk klaar voor een volatiele opwaartse koersbeweging. In een nieuwe livestream met podcaster Scott Melker, zegt Krüger dat hij een bullish-fase verwacht voor bitcoin.

Opvallend is dat hij voor bitcoin een bullmarkt verwacht, terwijl de Amerikaanse aandelenmarkten het volgens Krüger zwaar kunnen krijgen. Dit baseert hij op het feit dat aandelen vaak last hebben vak hogere rentes. "De rentes zijn op dit moment behoorlijk hoog. Dat is zeker een tegenwind. Dat betekent voor mij [...] dat aandelen bijna geen opwaartse potentie hebben", aldus Krüger.

Celsius gooit 11.500 Wrapped Bitcoin weg

De hoeveelheid Wrapped Bitcoin (wBTC) die in omloop zijn binnen de zogenaamde DeFi-wereld is teruggevallen naar het laagste niveau sinds mei 2021. Op 27 februari werden er namelijk 11.500 wBTC van het failliete crypto-leenplatform Celsius op de brandstapel gegooid. Die tokens waren goed voor een waarde van 260 miljoen dollar en zijn nu dus weer in leven op de bitcoin blockchain.

Als gevolg van de verbranding van de 11.500 tokens van Celsius, is de groei van wBTC op maandbasis negatief. Op het moment van schrijven daalt de supply van wBTC gemiddeld met 7,39 procent per maand. De totale supply van wBTC ligt op dit moment op 164.396 bitcoin, waardoor er dus nog behoorlijk veel vraag lijkt naar deze synthetische versie van bitcoin.

Goedemorgen Bitcoin: Celsius gooit 11.500 Wrapped BTC weg
Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan