Goedemorgen Bitcoin: Celsius gooit 11.500 Wrapped BTC weg

426 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Binance ontkent beschuldigingen van Forbes

Binance ontkent de beschuldigingen van Forbes dat het $1,8 miljard aan onderpand van zijn klanten heeft verplaatst zonder hun toestemming.

Forbes en Binance liggen wel vaker in de clinch. Zakentijdschrift Forbes en Binance-directeur Changpeng Zhao zijn niet bepaald vrienden.

Forbes beweerde dat een deel van de klantfondsen, ofwel $1,1 miljard, werden overgebracht naar Cumberland, de cryptohandelstak van Don Wilson's DRW. De rest van het geld zou zijn verdeeld onder andere ontvangers. Binance zou het onderpand hebben gebruikt voor "andere niet-gespecificeerde doeleinden" zonder zijn klanten hiervan op de hoogte te stellen, aldus Forbes.

Alex Krüger: 'De bodem is daar, ik ben long op bitcoin'

Als je het aan de populaire econoom Alex Krüger vraagt, dan heeft bitcoin de bodem van de bearmarkt reeds gezien en maakt het zich mogelijk klaar voor een volatiele opwaartse koersbeweging. In een nieuwe livestream met podcaster Scott Melker, zegt Krüger dat hij een bullish-fase verwacht voor bitcoin.

Opvallend is dat hij voor bitcoin een bullmarkt verwacht, terwijl de Amerikaanse aandelenmarkten het volgens Krüger zwaar kunnen krijgen. Dit baseert hij op het feit dat aandelen vaak last hebben vak hogere rentes. "De rentes zijn op dit moment behoorlijk hoog. Dat is zeker een tegenwind. Dat betekent voor mij [...] dat aandelen bijna geen opwaartse potentie hebben", aldus Krüger.

Celsius gooit 11.500 Wrapped Bitcoin weg

De hoeveelheid Wrapped Bitcoin (wBTC) die in omloop zijn binnen de zogenaamde DeFi-wereld is teruggevallen naar het laagste niveau sinds mei 2021. Op 27 februari werden er namelijk 11.500 wBTC van het failliete crypto-leenplatform Celsius op de brandstapel gegooid. Die tokens waren goed voor een waarde van 260 miljoen dollar en zijn nu dus weer in leven op de bitcoin blockchain.

Als gevolg van de verbranding van de 11.500 tokens van Celsius, is de groei van wBTC op maandbasis negatief. Op het moment van schrijven daalt de supply van wBTC gemiddeld met 7,39 procent per maand. De totale supply van wBTC ligt op dit moment op 164.396 bitcoin, waardoor er dus nog behoorlijk veel vraag lijkt naar deze synthetische versie van bitcoin.

Goedemorgen Bitcoin: Celsius gooit 11.500 Wrapped BTC weg

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...