Goedemorgen Bitcoin: Centrale bank van Tanzania gaat bitcoin onderzoeken

1005 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

‘Slechts’ 58 landen houden zich aan Bitcoin richtlijnen, stelt FATF

De meeste landen die onder het beleid van de Financial Action Task Force (FATF) vallen houden zich niet aan de verplichte regelingen omtrent cryptovaluta. Zo laat de anti-money laundering (AML) toezichthouder vrijdag weten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De FATF is een intergouvernementele organisatie die is opgericht op initiatief van de G7 om beleid te ontwikkelen ter bestrijding van het witwassen van geld.

Tot dusver hebben 58 van de 128 landen die onder toezicht staan van het FATF regelingen aangepast die voldoen aan de nieuwe standaard. Hiervan hebben 52 landen toezicht op alle aanbieders van cryptovaluta en de overige 6 hebben deze dienst verboden in hun land.

Centrale bank van Tanzania gaat bitcoin onderzoeken op verzoek van president

Tanzania zet de deur op een kier voor bitcoin (BTC). De president van het land, Samia Suluhu Hassan, vroeg de centrale bank om te gaan onderzoeken welk nut bitcoin kan hebben voor de economie en werkgelegenheid in het land. Aan dit verzoek gaf de centrale bank recentelijk gehoor.

Hassan onderstreept het toenemende mate van belang van digitale assets, waaronder bitcoin, op de financiële wereld. “We hebben dankzij het internet de opkomst van een nieuwe financiële stroming gezien,” aldus de president.

Vooropgesteld: het betekent niet dat dit land bitcoin al gaat accepteren als betaalmiddel, ze zitten duidelijk in de onderzoeksfase.

Binance ontvangt waarschuwing van Japanse toezichthouder

Binance krijgt een nieuwe waarschuwing van de Japanse toezichthouders van de financiële markten. De Financial Services Agency (FSA) laat het bedrijf nogmaals weten dat ze in het land actief zijn zonder registratie.

Het handelsplatform is gewoon te bereiken voor Japanners, maar ze hebben geen toestemming om diensten te leveren in het land.

De eerste waarschuwing van de FSA verstuurde ze al in maart 2018. Binance startte als bedrijf pas in 2017, dus dat was relatief kort de start van het handelsplatform.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!