Goedemorgen Bitcoin: centrale banken spreken voorzichtig over pauzeren van renteverhogingen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Binance roept cryptobeurs op om geld weg te halen

Binance roept het Indische platform WazirX op om hun geld van het platform te halen. WazirX en Binance zijn verwikkeld in een opvallende soap.

Zanmai Labs is de partij achter WazirX. Zij kregen een uitnodiging van Binance om een stappenplan te maken om alle bezittingen weg te halen bij Binance. Beide beurzen zijn verwikkeld in een ruzie.

Bitcoin handelt nog altijd onder 200-daags voortschrijdend gemiddelde

Op het moment van schrijven is bitcoin bezig aan een kleine dip, nadat het aan een koersexplosie begon als gevolg van de woorden van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell in navolging op het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank. Bitcoin brak daarna door de 24.000 dollar, maar is inmiddels weer teruggezakt naar de koers van 23.300 dollar.

MicroStrategy stopt niet met kopen bitcoin ondanks papieren verlies

MicroStrategy heeft geen plannen om te stoppen met het handelen in bitcoin, ondanks een verlies op papier van 1,3 miljard dollar. Het Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf wijst op de stijging van zijn aandeel sinds de eerste bitcoinaankoop in augustus 2020.

Het softwarebedrijf heeft een verlies gerealiseerd van 34 miljoen dollar op zijn eerste bitcoinvérkoop in kwartaal vier van 2022. Die verkoop was bedoeld om minder belasting te betalen, aldus de officiële verklaring. Over heel 2022 genomen bedraagt het papieren verlies zelfs 1,3 miljard dollar. Maar dit verlies is niet gerealiseerd, omdat ze hun bitcoin gewoon op de balans houden hopend op betere tijden.

Grote centrale banken spreken voorzichtig over pauzeren van renteverhogingen

Het gehele jaar 2022 stond in het teken van renteverhogingen van centrale banken van over de hele wereld om de torenhoge inflatie te bevechten. Nu bereiden ze zich gezamenlijk voor op het pauzeren van de renteverhogingen, om te zien wat het uiteindelijke effect van de ingrepen is op de wereldeconomie.

Voor onder andere de Europese Centrale Bank en de Amerikaanse Federal Reserve lijkt de maand maart de laatste maand van renteverhogingen te markeren. Hoewel de centrale banken in kwestie zelf aangeven dat ze verwachten nog meerdere renteverhogingen nodig te hebben om de inflatie onder controle te krijgen, verwacht de markt dat ze na de verhogingen van maart een pauze inlassen.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...