Goedemorgen Bitcoin: CEO van Binance ontkent verkopen bitcoin om BNB te boosten

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Binance CEO ontkent verkopen bitcoin om BNB te boosten

Binance CEO Changpeng Zhao ontkent de aantijgingen dat zijn beursplatform in het geheim bitcoin verkocht om de koers van zijn eigen Binance Coin (BNB) te pompen. Meerdere bitcoin-analisten, waaronder Dylan LeClair en Swan Bitcoin CEO Cory Klippsten, beschuldigden Binance van marktmanipulatie en het kunstmatig opvijzelen van de waarde van BNB.

In een tweet van 13 juni zegt Changpeng Zhao dat Binance nooit enige bitcoin of BNB verkocht hebben en dat ze nog altijd een flinke tas FTX Tokens bezitten.

Rechter wijst verzoek SEC af om crypto's bij Binance.US bevriezen

Binance.US en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission moeten er samen uitkomen om bevriezing van crypto's van Binance.US te voorkomen. Dat heeft de Amerikaanse districtsrechter Amy Berman Jackson bevolen, die aandringt op een compromis tussen beide partijen, meldt persbureau Bloomberg.

"Het volledig bevriezen van alle tegoeden heeft aanzienlijke gevolgen, niet alleen voor het bedrijf, maar ook voor de digitale-activamarkten in het algemeen", aldus Jackson tijdens een hoorzitting op 13 juni.

Volgens de rechter moet er eerst een vergelijk komen tussen de SEC en Binance.US over deze kwestie voordat ze verder kan gaan met het geschil tussen beide partijen. Volgens haar is een snelle oplossing over het niet laten bevriezen van de crypto's vrij snel mogelijk.

Apple vraagt onterecht om licentie van bitcoin app Zeus

Apple houdt lightning wallet Zeus tegen. Oprichter Evan Kaloudis deelt op Twitter dat hij informatie moet delen met de techgigant om de app in de Appstore te houden. De boodschap is als volgt:

"Jouw app faciliteert het versturen van virtuele valuta, maar het is niet ingediend door een bekende exchange of financiële institutie."

"Om dit probleem te verhelpen, lever alsjeblieft bewijs dat je de benodigde licenties en goedkeuringen hebt om een app met crypto exchange features te distribueren voor alle locaties waar jouw app nu beschikbaar is."

Met andere woorden: Apple wil dat Zeus een licentie heeft voor het faciliteren van financiële betalingen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...