Goedemorgen Bitcoin: Chinees vastgoeddrama trekt BTC mee omlaag

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

El Salvador koopt 150 extra Bitcoin, het land heeft nu 700 BTC in bezit

El Salvador heeft nu 700 bitcoin (BTC). President Nayib Bukele laat via Twitter weten dat het land 150 extra BTC heeft gekocht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De laatste keer dat Bukele via Twitter liet weten dat El Salvador had bijgekocht deelde hij ook nog een sneer uit naar het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dat laat hij nu achterwege.

Bitcoin crash te wijden aan onrust Chinese markt

De Bitcoin koers maakte gisteren een flinke klapper. Volgens de Chinese journalist Colin Wu heeft dat alles te maken met de val van 7 procent van de Hong Kong Hang Seng index. De beurs waaraan onder andere het Chinese Evergrande genoteerd is.

Dit is het op één na grootste vastgoedbedrijf van China dat inmiddels met een schuld zit van bijna 2 biljoen dollar. Tether heeft al naar buiten gebracht dat zij geen schuldpapier van het in zwaar weer verkerende Evergrande op de balans hebben.

100 jaar geleden stelde Henry Ford al een op energie gebaseerde valuta voor

Bitcoin lijkt behoorlijk dicht in de buurt te komen van een door de Amerikaanse uitvinder Henry Ford voortgebracht idee uit 1921. Destijds stelde Ford namelijk al een op energie gebaseerde valuta voor als basis van een nieuw monetair systeem.

Op 4 december 1921 publiceerde de New York Tribune een artikel waarin de visie van Ford met betrekking tot zijn idee uiteengezet werd. Volgens de uitvinder zou het vervangen van goud door een op energie gebaseerde munt vele voordelen voor de wereld met zich meebrengen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!