Goedemorgen Bitcoin: Chinese staatsbank wil bitcoin handel verbieden

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Chinese staatsbank verbiedt Bitcoin aankopen, dit zijn de 3 redenen

De Chinese staatsbank CITIC Bank verbiedt klanten om via hun bankrekening bitcoin te kopen. Dit verbod geld voor particulieren en bedrijven. De bank geeft drie redenen in een verklaring.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De eerste reden is een klassieker. Ze willen de rechten, bezittingen en belangen van iedereen beschermen. De tweede reden is de Chinese renminbi. De bank geeft aan de status van de munt zoveel mogelijk te willen beschermen. Nummertje drie is ook een bekende uit het draaiboek: witwassen.

Bitcoin (BTC) beurzen trekken ruim half miljard bezoekers in april

De grootste bitcoinbeurzen hebben gezamenlijk 530 miljoen bezoekers getrokken in april. Dat blijft uit data van Similarweb. Het is de één na drukst bezochte maand ooit. Alleen in januari 2018 was er met 531,7 miljoen bezoekers sprake van iets meer bezoekers. Dat maakt de onderstaande grafiek in één oogopslag duidelijk.

Goedemorgen Bitcoin: Chinese staatsbank wil bitcoin handel verbieden

Bitcoin markt in Amerika opgeschud: Binance US zet de aanval in

Binance
gaat de strijd aan met Coinbase. Directeur van Binance US, Brian
Brooks, wil de komende 1,5 jaar vijf keer zoveel mensen aannemen.

Binance US is een aparte tak van Binance. In de VS gelden strenge
regels, platformen die zich daar niet aan houden kunnen in de problemen
komen. Om dat voor te zijn is Binance gestart met Binance US.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...