Goedemorgen Bitcoin: Circle verliest $3 miljard na besluit Binance

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Genesis stopt met opnames voor klanten van cryptotak

Genesis Global Capital stopt met de mogelijkheid om geld op te nemen van hun platform. De crypto-kredietverstrekker is het volgende slachtoffer van de ineenstorting van FTX.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het platform richt zich op zakelijke klanten. Genesis had naar eigen zeggen $2,8 miljard aan leningen openstaan aan het einde van het derde kwartaal in 2022.

Amanda Cowie, vice-directeur van communicatie, geeft tekst en uitleg: “Vandaag heeft Genesis Global Capital, de kredietverstrekker van Genesis, de moeilijke beslissing genomen om aflossingen en nieuwe leningen tijdelijk op te schorten.

Deze beslissing werd genomen als reactie op de extreme ontwrichting van de markt en het verlies van vertrouwen in de sector als gevolg van de FTX-implosie.”

Gemini stopt met Earn programma

De Amerikaanse cryptobeurs Gemini stopt voorlopig met hun ‘Earn programma’. Het is een dienst waar men rente krijgt voor hun bitcoin of tokens.

Om die rente te betalen wordt het geld uitgeleend. Genesis Global Capital, de kredietverstrekker voor deze dienst, stopt echter met hun diensten. Dat dwingt Gemini om hun programma ook stop te zetten. Dat meldt de beurs in een blogpost.

Gemini geeft aan dat ze niet kunnen voldoen aan een aantal afspraken. Het uitbetalen binnen 5 werkdagen wordt nu bijvoorbeeld lastig. De beurs geeft aan dat ze werken aan een oplossing. Meer informatie moet nog komen.

Stablecoin-uitgever Circle verliest 3 miljard dollar na harde beslissing van Binance

Circle is het bedrijf achter de USD Coin (USDC), moet mogelijk een verlies van 3 miljard dollar opschrijven als gevolg van de automatische conversie van USDC naar Binance USD (BUSD) op het handelsplatform van Binance. Wat is er aan de hand?

Binance besloot niet lang geleden om vrijwel alle stablecoins van zijn platform te weren, om de eigen BUSD een boost te geven. Dat is gelukt, want uit een gloednieuw document dat Circle bij de Securities and Exchange Commission (SEC) deponeerde, blijkt dat zij een verlies van 3 miljard dollar aan die actie toeschrijven.

“We schatten dat ongeveer 3,0 miljard dollar van de daling van 8,3 miljard dollar tussen 30 juni 2022 en 30 september 2022 het resultaat is van de automatische conversie door Binance”, aldus Circle.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin