Goedemorgen Bitcoin: Coinbase sleept SEC voor de rechter

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Whale brengt na 12 jaar (!) voor $11 miljoen aan bitcoin in beweging

Een bitcoin whale wiens wallet gedurende een periode van 12 jaar (!) geen activiteit vertoonde, bracht recent 400 bitcoin in beweging. Tegen de huidige koersen gaat dat om een bedrag van ongeveer 11 miljoen dollar. De bitcoin in kwestie werden na verschillende adressen gestuurd.

De eerste 360 bitcoin van de whale. Bron: explorer.btc.com
De eerste 360 bitcoin van de whale. Bron: explorer.btc.com

Bitcoin prijs bereikt nieuw record in Argentinië

De Argentijnse peso is sinds het begin van de valutacrisis in 2018 met 99% gedaald ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Een logisch gevolg is dat bitcoin een record bereikte afgemeten in Argentijnse peso’s (ARS). De inflatie in het Zuid-Amerikaanse land blijft maar aanhouden.

Op 18 april betaalde je maar liefst 6,59 miljoen peso’s voor één bitcoin, zo blijkt uit valutadata van Google Finance. Op moment van schrijven die piek weer wat afgetopt naar circa 6 miljoen ARS per bitcoin, een daling van 9%, maar de wisselkoers BTC-ARS is nog steeds meer dan 100% over de afgelopen 12 maanden.

BTC/ARS-prijsprestaties tot nu toe in 2023. Bron: Google Finance
BTC/ARS-prijsprestaties tot nu toe in 2023. Bron: Google Finance

Coinbase sleept SEC voor de rechter

De Amerikaanse cryptobeurs Coinbase is naar de rechter gestapt. Ze vinden dat de Securities & Exchange Commission (SEC) onvoldoende wettelijke richtlijnen biedt voor Amerikaanse cryptobedrijven. Coinbase wil nu via de rechtbank afdwingen dat de SEC reageert op een petitie die vorig jaar is ingediend. Daarin wordt gevraagd om formele regelgeving voor de cryptosector, dat is nu nog niet het geval.

De beurs heeft een zogenaamde “Administrative Procedure Act challenge” ingediend en heeft het Third Circuit Court of Appeals gevraagd om de SEC te dwingen om “wettelijke
duidelijkheid” te verschaffen over hoe bestaande effectenwetten van
toepassing kunnen zijn op de cryptosector.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...