Goedemorgen Bitcoin: dit is hoe de boekhouding van Tether eruit ziet

789 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Amerikaanse politici sluiten compromis over Bitcoin belastingen

De twee Republikeinse Amerikaanse senatoren Cynthia Lummis en Pat Toomey maakten gisteren bekend dat er een compromis is bereikt tussen de Democraten, Republikeinen en het ministerie van Financiën. Het gaat over de omstreden ‘Infrastructure Bill’, waarin enkele regels over Bitcoin voor veel ophef zorgden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het amendement waar consensus over is, houdt in dat softwareontwikkelaars, node-operators en validators niet worden verplicht om informatie over transacties op te slaan. Daarbij komt er een verschil met brokers; zij moeten dit volgens dit wetsvoorstel wél. Ze worden buitengesloten uit het wetsvoorstel.

Tether deelt tweede rapport over dekking van hun $63 miljard aan USDT

Tether maakte vandaag opnieuw bekend hoe de reserves van de USDT-stablecoin eruit zien. In een rapport beschrijven ze hoe de $62,8 miljard is gedekt. Opvallend met maart dit jaar: veel meer kortlopende staatsobligaties ten opzichte van het vorige audit-rapport.

De meerderheid, namelijk 85% van de reserves van Tether, wordt aangehouden in de categorie “Cash & Cash Equivalents & Other Short-Term Deposits & Commercial Paper”. Dit wordt aangevuld met corporate obligaties, edelmetalen en leningen.

Eerste ‘groene’ Bitcoin ETF in Brazilië is een feit

In Brazilië komt er een nieuwe bitcoin exchange traded fund (ETF) op de markt. Assetmanager Hashdex is van plan om CO2-certificaten op de markt te kopen om de uitstoot van bitcoin mining te compenseren.

Een ETF is een indexfonds waarbij de prijs van de onderliggende asset bitcoin gevolgd wordt. Je koopt als belegger een aandeel in het fonds en dus niet de onderliggende fysieke bitcoin. Een ETF is een gebruikelijk beleggingsinstrument bij aandelen, goud en olie.

Het nieuwe fonds van Hashdex Asset Management krijgt de naam BITH11 ETF. Ze zijn een samenwerking aangegaan met het Duitse Crypto Carbon Ratings Institute (CCRI).

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!