Goedemorgen Bitcoin: Core developer stopt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Twitter-account van Indiase premier gehackt en gebruikt voor bitcoin oplichting

Kort nadat het Twitter-account van de Indiase premier Modi, met 73,4 miljoen volgers, werd gehackt, deden de hackers een poging tot een bitcoin scam. Hierbij werd misleidende informatie over de adoptie van bitcoin als wettig betaalmiddel door India gedeeld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Grappig is dat Modi op 10 december tijdens een virtuele conferentie georganiseerd door de Amerikaanse president Joe Biden nog riep dat cryptocurrency’s gebruikt moeten worden om de democratie sterker te maken en niet om het te ondermijnen.

Bitcoin Core developer stopt: ‘Het is tijd om te gaan’

Samuel Dobson stopt als ontwikkelaar voor Bitcoin Core. Hij is de tweede developer die in korte tijd publiekelijk zijn vertrek aankondigt.

In een reeks aan Tweets legt Dobson zijn beweegredenen uit. Na drie jaar trouwe dienst als Bitcoin Core maintainer kan hij niet meer de tijd er in stoppen dat nodig is. De ontwikkelaar loopt tegen het eind van zijn PhD en wil zijn tijd anders gaan besteden.

WikiLeaks ontving ruim 30 bitcoin aan donaties

WikiLeaks ontving in totaal al $2,2 miljoen in donaties in de vorm van cryptocurrency’s.

WikiLeaks is een bekende non-profitorganisatie. Het is gebouwd op het lekken van informatie door verschillende anonieme bronnen. WikiLeaks werd opgericht in 2006 door de Australische Julian Assange. Hij werd in 2019 gearresteerd in Londen. Assange wordt vanuit de Verenigde Staten aangeklaagd wegens het plannen van een hack van het computernetwerk van het Pentagon in 2010.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...