Goedemorgen Bitcoin: cryptobeurs Kraken integreert Lightning

Goedemorgen Bitcoin: cryptobeurs Kraken integreert Lightning

Goedemorgen Bitcoin. We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Cryptobeurs Kraken integreert Lightning voor goedkope bitcoin betalingen

Cryptobeurs Kraken heeft het Lightning Netwerk geïntegreerd. De geruchten dwaalden al een tijdje rond, maar nu is het nieuws ook daadwerkelijk bevestigd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het begon allemaal zo'n twee jaar geleden toen de Amerikaanse beurs aan gaf dat ze de schaalbaarheidsoplossing voor bitcoin wilden integreren. Het leek een loze belofte te zijn, want lange tijd bleef het stil.

Tot enkele weken geleden. Ineens was er een nieuwe node die enorm veel grote betaalkanalen opende (en dus veel liquiditeit in het netwerk zette). De naam van de node? Kraken. De node heeft een liquiditeit van 28 bitcoin, wat neer komt op $1,3 miljoen. Het heeft al ruim 150 betaalkanalen geopend.

AFM geeft les op mbo-opleidingen over beleggen in bitcoin

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) gaat voorlichting geven over bitcoin op tientallen mbo-opleidingen. De Nederlandse toezichthouder maakt investeren in bitcoin en cryptocurrency onderdeel van hun lessen over beleggen en speculeren. Dat meldt de NOS.

De AFM wil met name waarschuwen voor de risico's bij het investeren in deze industrie. En dat op zichzelf is niet gek, het internet zit vol met oplichters. Dat is in de wereld van tienduizenden tokens en marketingstrucs niet anders.

ECB overweegt anonieme betalingen voor kleine betalingen met digitale euro

De Europese Centrale Bank (ECB) maakt meer informatie bekend over de digitale euro. Met deze Central Bank Currency (CBDC) zou het eventueel mogelijk kunnen zijn om anonieme betalingen te doen.

ECB'er Fabio Panetta vertelt dat het echter alleen zou kunnen gelden voor kleine betalingen. Anti-witwasnormen zullen daarbij deels buiten beschouwing worden gelaten. Als het een CBDC-transactie van een klein bedrag betreft, kan dit dus anoniem gebeuren.

Althans, dat is het streven. Gezien de CBDC op software van de ECB draait, is het niet ondenkbaar dat alsnog álles geregistreerd staat (en opvraagbaar is). Het lijkt zkSNARKS en roll-ups in een centraal protocol om privacy te verhogen lijken een utopie.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties