Goedemorgen Bitcoin: CryptoCom stuurt ‘per ongeluk’ $400 miljoen naar andere beurs

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Update: FTX bevestigt hack

Een beheerder van de Telegram-groep van FTX heeft bevestigd dat de exchange is gehackt. Zij adviseren om de website niet te gebruiken vanwege veiligheidsproblemen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Na de bevestiging van de hack, heeft stablecoin uitgever Tether 31,4 miljoen dollar aan USDT tokens op de zwarte lijst gezet die zijn gekoppeld aan de hackers.

Volgens schattingen van analysebedrijf Elliptic is er in totaal 477 miljoen dollar buitgemaakt bij deze digitale roof.

'Sam Bankman-Fried wil vluchten naar Dubai'

Sam Bankman-Fried zit vast op de Bahama's en wil vluchten naar Dubai, meldt Cointelegraph. Volgens een anonieme bron staan de voormalige CEO van FTX Sam Bankman-Fried en twee voormalige medewerkers 'onder toezicht' van autoriteiten op de Bahama's.

Het zou naast Bankman-Fried gaat om medeoprichter Gary Wang en technisch directeur Nishad Singh. Ook de voormalige CEO van zusterbedrijf Alameda Research, Caroline Ellison, wil naar Dubai omdat het geen uitleveringsovereenkomst heeft met de Verenigde Staten. Zij zou zich nu in Hong Kong ophouden.

SBF en de anderen hebben moeite om het eiland te ontvluchten omdat ze in de gaten worden gehouden. Dat SBF geen kant op kan, is ook een theorie die rondgaat op sociale media. Onder meer Mario Nawfal, gastheer van The Crypto Roundtable Show, deelde tijdens een Twitter Space dat 'volgens betrouwbare bronnen Bankman-Fried in een afgesloten ruimte' is gezien. Hij zou in de Albany Tower zitten, een luxe resort in New Providence op de Bahama's.

CryptoCom stuurt 'per ongeluk' $400 miljoen naar andere beurs

CryptoCom stuurde per ongeluk $400 miljoen aan ether naar een andere beurs. Het gaat om Gate.io die het geld ontving. Volgens directeur Marszalek ging het op 21 oktober mis, maar is het geld inmiddels weer terug.

De transactie was opmerkelijk omdat Gate een concurrent is van Cryptocom zelf. Marszalek reageert op Twitter op de raag waarom er zoveel geld werd weggestuurd.

Het is een logische vraag in deze periode. Eerder deze week kwam naar buiten dat cryptobeurs FTX klantenfondsen gebruikte om andere investeringen te doen. CryptoCom ontkent uiteraard dat deze transactie te maken heeft met een soort gelijk scenario.

De situatie wordt als volgt uitgelegd: iemand van de beurs stuurde zo'n 80% van alle aanwezige ETH naar een cryptobeurs. De bedoeling was om het geld offline op te slaan. In plaats daarvan werd het gestuurd naar het adres van een andere cryptobeurs. Gelukkig is het geld uiteindelijk weer teruggekomen.