Goedemorgen Bitcoin: CryptoCom verwijdert Tether USDT in Canada

Goedemorgen Bitcoin: CryptoCom verwijdert Tether USDT in Canada

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Crypto.com verwijdert Tether USDT in Canada

Crypto.com heeft Tether (USDT) in Canada verwijderd van zijn handelsplatform. Het bedrijf heeft dit besloten na druk van de Canadese overheid. USDT geldt als de belangrijkste stablecoin in de markt, goed voor het meeste handelsvolume.

Diverse gebruikers op sociale media melden dat Crypto.com een mail heeft gestuurd waarin ze zijn geïnformeerd hierover.

bron: CryptoPotato
bron: CryptoPotato

Bitcoin whales worden wakker en kopen ruim 20.000 bitcoin op

De bitcoin koers kent een kleine opleving en die stijging komt toevalligerwijs op hetzelfde moment dat de whales wakker worden. Als we de gegevens van Santiment mogen geloven, dan laden vooral whales met 1.000 tot 10.000 bitcoin momenteel hun tassen vol met bitcoin.

Over de afgelopen dagen kochten deze grote investeerders meer dan 20.000 bitcoin, waarmee we rustig kunnen zeggen dat de accumulatie is begonnen. Als gevolg hiervan hebben deze whales nu meer dan 4,57 miljoen bitcoin in bezit. Dat is ruim 23 procent van de totale hoeveelheid bitcoin die momenteel in omloop is.

Goedemorgen Bitcoin: CryptoCom verwijdert Tether USDT in Canada

Het opvallende is dat de whales die 20.000 bitcoin kochten net voordat de koers aan zijn opwaartse trend begon. Dit soort investeerders kopen niet in zonder dat ze de overtuiging hebben dat er een grote kans is dat bitcoin op termijn aan een nieuwe stijging begint. Wellicht willen ze op deze manier voorsorteren op de halving die voor begin 2024 op de planning staat.

Wetsvoorstel moet Argentijnse witwassers met bitcoin pakken

Een nieuw wetsvoorstel in Argentinië moet witwassers op gaan sporen. De minister van Financiën, Sergio Massa, wil dat mensen een verklaring afgeven over waar zij hun bitcoin opslaan.

De nieuwe regels moeten autoriteiten het dus makkelijker maken om witwassers op te sporen. De verklaring is een statement waarin je aangeeft waar je bitcoin precies zit. Een apart verzoek, want je kunt je afvragen of witwassers dit dan wel netjes doen. Toch hoopt men hiermee meer belasting te vangen.

Argentijnen die 'vrijwillig' hun bezittingen opgeven betalen slechts 2,5% winstbelasting op hun bitcoinbezit. Dit geldt voor mensen die dit doen binnen 90 dagen voordat de wet uiteindelijk ingaat. Het percentage loopt op naar 15% (!) winstbelasting. Dit is de standaard in het land, maar gold nog niet voor cryptobezit.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties