Goedemorgen Bitcoin: debat Amerikaanse politici over energiegebruik en mining

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Betalingsgigant NCR gaat bitcoin integreren na overname

Overnamenieuws vanuit de wereld van de geldautomaten: NCR Corp heeft het grootste netwerk van Bitcoin ATM’s opgekocht. In juli vorig jaar werd duidelijk dat deze stap er aan zat te komen. LibertyX valt in handen van NCR.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

NCR is actief in 140 landen en heeft een groot marktaandeel in bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Met deze overname willen zij hun diensten rondom bitcoin en cryptocurrency’s snel uitbreiden. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Amerikaanse politici nemen energiegebruik van bitcoin onder de loep

Bitcoin en cryptocurrency houden de gemoederen flink bezig in de Verenigde Staten. Het Congres van de Verenigde Staten buigt zich als wetgevende macht in het land over het vraagstuk rondom bitcoin en energieverbruik.

Het House Energy and Commerce Oversight Subcommittee deelde op 13 januari de plannen voor een gesprek over het ‘opschonen’ van de cryptocurrency industrie. De focus ligt met name op bitcoin en het proof-of-work mechanisme.

70% van Amerikaanse bitcoin beleggers in 2021

Met 70 procent is het grootste deel van de Amerikaanse bitcoinbeleggers pas in 2021 begonnen met investeren in bitcoin. Hetgeen laat zien dat de industrie nog altijd snel groeit en dat er op jaarlijkse basis nog enorm veel nieuwe investeerders bij komen.

Uit het onderzoek van Huobi waaraan 3.100 Amerikanen deelnamen blijkt dat 46 procent van de respondenten 1.000 dollar of minder in bitcoin heeft zitten, terwijl 25 procent aangeeft tussen de 1.000 en 10.000 dollar aan bitcoin te hebben.