Goedemorgen Bitcoin: developer Luke Dash Jr. ontvangt $40.000 aan donaties

Goedemorgen! De koers van bitcoin staat op 18,835.82USD. We hebben het laatste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Deze rijke boomer stapt ook op de Bitcoin (BTC) trein

Ondernemer en televisiepersoonlijkheid Kevin O’Leary is om: hij stapt ook op de Bitcoin (BTC) trein. Eerder was zéér sceptisch over de slagingskansen van Bitcoin en andere cryptocurrency's.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

O’Leary (66) staat in Noord-Amerika bekend als 'Mr. Wonderful', een bijnaam die hij heeft verdiend als jurylid van populaire programma's zoals Dragon's Den en Shark Tank. Daarin presenteren ambitieuze ondernemers een idee en de jury bepaalt of het wat is.

De Canadees staat bekend als de hardliner van de jury, degene die niet schroomt om ondernemers de waarheid te vertellen.

Dit Amerikaanse bedrijf heeft $250 miljoen aan Bitcoin op de balans, sinds 2014

BitGo heeft 250 miljoen dollar aan Bitcoin (BTC) op de bedrijfsbalans staan. Dat onthult CEO Mike Belshe aan Coindesk. Tegen de huidige koers gaat het om ~5.100 BTC.

Het Amerikaanse bedrijf is een custodian, ze bieden een opslagservice aan voor bitcoin en cryptocurrency's. Ze zijn een derde partij die de sleutels offline (cold storage) en verzekerd opslaan.

Ze doen de onthulling in een tijd dat steeds meer bedrijven Bitcoin aanhouden als kasreserve. Denk aan MicroStrategy, Square maar ook Tesla. Dat zijn ook tegelijkertijd (potentiële) klanten voor BitGo, want ze zijn typisch een bedrijf die zich richt op corporate Amerika.

Bull Bitcoin en Wasabi steunen developer Luke Dash Jr. met $40.000

Een van de bekendste Bitcoin (BTC) goeroes krijgt eindelijk zijn welverdiende financiële steun. Luke Dash Jr. ontvangt namelijk $40.000 van Bitcoin exchange Bull Bitcoin en de Wasabi Wallet om zijn werk aan het protocol van Bitcoin te kunnen blijven doen.

Luke Dash Jr. is een gerespecteerd ontwikkelaar die al jaren bij Bitcoin betrokken is. Sinds 2011 sleutelt de developer al aan Bitcoin Core, maar daarbuiten doet hij veel meer dingen. Zo is de Bitcoin Knots client een project dat voortkomt uit de noeste arbeid van Luke Dash.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...