Goedemorgen Bitcoin: discussie tussen Musk en Dorsey over BTC

Goedemorgen! We hebben het laatste bitcoin nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Samenvatting Bitcoin debat met Musk, Dorsey en Wood

Gisterenavond zijn Elon Musk, Jack Dorsey en Cathie Wood in discussie gegaan over Bitcoin. Het was een gesprek waar reikhalzend naar werd uitgekeken, en waar de drie een boekje open deden over hun visie op de cryptomarkt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Elon Musk kon het niet laten om regelmatig Dogecoin en Ethereum te benoemen. De topman van Tesla vertelde dat hij naast zijn bedrijven niets bezit, behalve deze cryptovaluta. Het gros ervan zit in bitcoin: “Ik ben een supporter”, zo vertelde hij.

Toch ging het gesprek voornamelijk over Bitcoin zélf: het energiegebruik, de schaalbaarheid ervan, hoe het de wereld verbetert en wat er nog beter kan aan de cryptomunt zelf. Je kunt het hele gesprek van ongeveer een uur hier terugkijken. Of lees onze samenvatting:

Bank of America verwerkt Bitcoin ETP’s voor Europese hedgefondsen

Bank of America biedt bitcoin diensten aan in Europa. De bank verwerkt de handel van bitcoin exchange-traded products (ETP’s) voor hedgefondsen in ons werelddeel.

Eerder deze maand startte Bank of America met de handel in bitcoin futures. De bank hoorde eerst in een lijstje met banken die níet (publiekelijk) geïnteresseerd waren in bitcoin. Sterker nog: in 2018 mochten adviseurs en klanten van de bank niets te maken hebben met bitcoin gerelateerde investeringen.

Inmiddels lijkt de organisatie om. Het is immers een commercieel bedrijf, en in de wereld van bitcoin valt ook omzet te halen.

FTX haalt $900 miljoen op bij investeerders

De Amerikaanse cryptobeurs FTX heeft in de serie-B financieringsronde maar liefst $900 miljoen opgehaald. Daarnaast wordt de totale waarde van het bedrijf ingeschat op $18 miljard.

FTX is slechts twee jaar geleden opgericht. Sinds 2019 is het handelsplatform uitgegroeid tot een van de meest bekende exchanges. Ze hebben ook enkele grote sponsordeals gesloten, met onder onder andere de Major League Baseball en E-Sports Team TSM.

Het bedrijf is nog lang niet klaar met groeien. Met de fondswerver hebben ze bij 60 investeerders geld opgehaald. Onder andere Softbank, Alan Howard en Paul Tudor Jones investeren in de beurs van Sam Bankman-Fried.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!