Goedemorgen Bitcoin: donaties aan demonstranten leggen privacy-pijnpunt bloot

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Intel onthult specificaties van eerste bitcoin miners

Technologie-gigant Intel heeft de specificaties van de nieuwe Bonanza Mine bitcoin mining hardware onthult. Tijdens de 2022 editie van de International Solid-State Circuits Conference (ISSCC), georganiseerd door het Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), heeft Intel de eerste generaties van de energie-efficiënte mining-chip publiek gemaakt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Analyse van bitcoin donaties aan Canadese truckers legt privacy-pijnpunt bloot

De aanval van de Canadese overheid op bitcoin gaat in volle vaart door. Intussen is er meer bekend over de adressen van de donateurs en de ontvangers, en dus verschijnen er her en der analyses van de geldstromen.

Met de tool OXT (wat staat voor Open Exploration Tool) kun je grafiekjes en adressen in kaart brengen. Econoalchemist heeft op Twitter zijn analyse gedeeld. Niet met het idee om mensen te doxxen, maar meer om uit te leggen welke consequenties er kunnen hangen aan reeds gedane on-chain bitcoin betalingen.

Recordstijging van bbp in El Salvador van 10%, maar was dit dankzij Bitcoin?

Het bruto binnenlands product (bbp) van El Salvador steeg in 2021 met maar liefst 10%. Is dit het gevolg van een aantal maanden leven op een gedeeltelijke Bitcoin Standaard?

De El Salvadoraanse president Nayib Bukele maakt bekend dat het bbp van ‘zijn’ land met 10,3% groeide. Het is de allereerste keer ooit dat dit percentage de dubbele cijfers in gaat, zo stelt hij.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...