Goedemorgen Bitcoin: Dorsey denkt dat BTC de dollar gaat vervangen

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Macro-econoom Eswar Prasad: “Bitcoin verdwijnt binnenkort”

Professor Prasad ziet geen toekomst voor bitcoin. Naar zijn mening is het een inefficiënte en milieuvernietigende valuta die bovendien niet op te schalen is. Maar het heeft wel een revolutie in gang gezet in de financiële sector die misschien goed is voor ons allen, zo vertelde hij tijdens een interview met Sam Shead voor het CNBC-programma Squawk Box.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Eswar Prasad is hoogleraar aan de economische faculteit van Cornell University en bezet de leerstoel International Trade Policy (internationale handel). In het interview lijkt hij alvast de toon te zetten voor zijn net uitgegeven boek ‘The Future of Money’.

Jack Dorsey: “Bitcoin gaat de Amerikaanse dollar vervangen”

In een recente woordenwisseling op Twitter heeft de huidige CEO van Block en de voormalig CEO van Twitter, Jack Dorsey, aan superster Cardi B laten weten dat bitcoin volgens hem de dollar gaat vervangen.

We weten al langer dat Dorsey een groot voorstander is van bitcoin, maar hij begint zich de laatste tijd steeds meer te roeren in de discussie en zich te profileren als een ware bitcoin maximalist. Een miljardair met enorm veel invloed in de techwereld die 100 procent achter bitcoin staat, het lijkt bijna te mooi om waar te zijn.

8 jaar oude wallet met 321 bitcoin komt plots tot leven

Een zeer oud bitcoin
adres is plots weer tot leven gekomen. Op het adres staat 321 bitcoin (BTC), goed voor ruim 15,1 miljoen dollar.

Opmerkelijk: het is 8 jaar en 9 maanden geleden dat dit adres acties was.

Het is onbekend wie er achter de wallet schuilt. Door de transparantie van het bitcoin netwerk is voor iedereen zichtbaar wanneer een adres actief wordt, maar de eigenaar is pseudoniem. Organisaties zoals Whale Alerts houden deze oude wallets in de gaten.