Goedemorgen Bitcoin: Dorsey ziet belangrijke rol BTC in toekomst Twitter

Goedemorgen! We hebben het laatste bitcoin nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

‘Bitcoin speelt belangrijke rol in toekomst van Twitter’

Bitcoin (BTC) gaat een rol spelen in de toekomst van Twitter. Directeur Jack Dorsey ziet bitcoin als de beste kandidaat als valuta voor het internet: ”bitcoin zorgt er wereldwijd voor dat mensen en bedrijven vrij kunnen handelen en diensten kunnen aanbieden.” Dat vertelt de techondernemer tijdens een call over het tweede kwartaal van Twitter.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij filosofeert over een situatie waarin het internet een reserve munt heeft, een wereldwijde valuta, waarmee tal van nieuwe businessmodellen kunnen worden gebouwd. De meest interessante ideeën van Dorsey op een rij:

  1. Super follows
  2. Abonnementen
  3. Fooienpotje
  4. Kopen en verkopen (implementatie in webshops bijvoorbeeld)

Supermarktketen Circle K wil duizenden Bitcoin ATMs neerzetten

De grootste verkoper van Bitcoin ATMs ter wereld heeft bekendgemaakt dat het gaat uitbreiden naar de fysieke locaties van Circle K in Canada en de Verenigde Staten. Bitcoin Depot laat middels een aankondiging weten dat er al meer dan 700 Bitcoin ATMs geïnstalleerd zijn op meer dan 30 locaties in de Verenigde Staten.

Bitcoin Depot verwacht dat deze stap de adoptie van bitcoin zal vergroten en veel mensen voor het eerst in aanraking laat komen met de digitale munt. Een volgende goede stap in de richting voor de ontwikkeling en integratie van bitcoin in de samenleving.

‘Amerikaanse tak Binance maakt zich klaar voor beursgang’

Binance wil Coinbase achterna. De cryptobeurs van frontman “CZ” wil met de Amerikaanse tak van de exchange naar de beurs toe. Het gaat dus om de Binance US afdeling van de beurs. CEO Changpeng Zhao vertelt meer over zijn plannen tijdens het Redefine Tomorrow-event:

“Onze partner in de VS bekijkt de potentiële IPO-route. De manier waarop we dat willen doen staat nog niet 100% vast.”

Na de notering van Coinbase aan de Nasdaq eerder dit, staat er een reeks cryptobedrijven in de rij om als tweede genoteerd te worden. Het ecosysteem groeit, en naast Binance hebben eerder Gemini, Kraken en Circle ook al aangegeven interesse te hebben.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!