Goedemorgen Bitcoin: Edward Snowden reageert op bitcoinverbod in China

Goedemorgen!

Edward Snowden: Chinees verbod heeft bitcoin sterker gemaakt

De Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden heeft zich in een recente tweet uitgesproken over de antifragiliteit van bitcoin. Snowden is ervan overtuigd dat bitcoin na het Chinese verbod alleen maar sterker is geworden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Enkele maanden nadat China de heksenjacht op de bitcoin miners in het land begon is onder andere de hashrate alweer terug op de oude recordniveaus. Daarnaast klom de koers gisteren weer tijdelijk over de 49.000 dollar per bitcoin heen.

Brazilië bezig met strengere regelgeving voor crypto-gerelateerde criminaliteit

De Braziliaanse wetgever is bezig met het schrijven van een juridisch raamwerk dat de autoriteiten de mogelijkheid geeft om strenger op te treden tegen fraude binnen de cryptomarkt. Met name als het gaat om witwassen met behulp van crypto.


De nieuwe regels verhogen de potentiële boete van een derde van het totale witgewassen bedrag naar twee derde daarvan. Daarnaast gaat de potentiële minimale gevangenisstraf omhoog van 3 naar 4 jaar en de maximale straf van 10 jaar naar 16 jaar en 8 maanden.

Parlementslid Tonga hoopt dat zijn land ook Bitcoin omarmt, net als El Salvador

Als het aan Lord Fusitu’a ligt, gaat Tonga het voorbeeld van El Salvador volgen. Hij is lid van het Tongaanse parlement en gelooft dat zijn land ook Bitcoin als wettig betaalmiddel zou moeten accepteren.

Er zijn veel paralellen tussen de eilandengroep in Polynesië en het Centraal-Amerikaanse Bitcoinland. Bijvoorbeeld op het vlak van internationale remittances, zo vertelt de politicus aan The Financial Review:

“Tonga is het land dat het meest afhankelijk is van remittances ter wereld. Tussen 38% en 41,1% van ons BBP, afhankelijk van de cijfers van de Wereldbank, zijn overboekingen.”

Hup Bitcoin Podcast over hack bij Coinbase, Amerika en stablecoins

Een nieuwe aflevering van Hup Bitcoin! Robin Heester en Wessel Simons nemen de laatste bitcoin nieuwtjes door, want er is nogal wat gebeurd de afgelopen week!

Luister direct hieronder!

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...