Goedemorgen Bitcoin: Een derde middelgrote bank in de VS dreigt te falen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

PlanB: 'Ik zou nooit al mijn bitcoin verkopen'

We kennen PlanB ondertussen allemaal als een handelaar die zijn keuzes baseert op data. In 2019 begon dat natuurlijk allemaal met de introductie van zijn Stock-to-Flow model, waar hij tot op de dag van vandaag furore mee maakt. De Nederlandse analist is niet bij iedereen geliefd meer binnen de gemeenschap, maar dat maakt zijn analyses zeker niet minder interessant.

Ditmaal deelt de analist een koop- en verkoopstrategie voor bitcoin die, zoals we hem kennen, volledig om de halving draait. Het is natuurlijk geen aankoopadvies.

Een derde middelgrote bank in de VS dreigt te falen: First Republic Bank

De bankencrisis in de Verenigde Staten is verre van over. Voor de derde keer in een maand dreigt een middelgrote bank om te vallen.

Het aandeel van de First Republic Bank op de New York Stock Exchange is als een kaartenhuis in elkaar gestort nadat bekend werd dat de bank uit San Francisco in de afgelopen maand $100 miljard aan spaargeld is verloren. Het geld is niet kwijt, maar het grote bedrag komt voort uit klanten die hun fondsen weg hebben gehaald.

Het aandeel van de bank kelderde na sluiting van de beurs met bijna de helft van zijn waarde. Analisten waarschuwden beleggers om hun aandelen in de bank te verkopen.

FTX bewindvoerders verkopen LedgerX voor 50 miljoen dollar

De bewindvoerders van de failliete cryptobeurs FTX hebben akkoord bereikt met een koper voor LedgerX. De koper is een dochteronderneming van Miami International Holdings, zo meldt het persbericht. Met de transactie is circa 50 miljoen dollar gemoeid.

De deal met M7 Holdings moet nog wel worden goedgekeurd door de Amerikaanse faillissementsrechtbank die toezicht houdt op de procedures van FTX. Een hoorzitting om de deal goed te keuren is gepland voor 4 mei.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...