Goedemorgen Bitcoin: een verbod op BTC is gesprek van de dag

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

‘Bitcoin vertoont alle eigenschappen van slecht geld’, zegt directeur van CPB

Gisteren was hét onderwerp van de dag de uitspraken van Pieter Hasekamp. Hasekamp heeft advies voor Nederland: ‘bitcoin moet in de ban’. Dat is de strekking van een recent opiniestuk van de directeur van het Centraal Planbureau (CBP). Dat is te lezen op de website van het CPB.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hasekamp noemt bitcoin slecht geld: onduidelijke herkomst, onzekere waardering, schimmige handelspraktijken.

Voor de goede orde: Het Centraal Planbureau is een onderzoeksinstituut dat sinds 1945 economische beleidsanalyses maakt. Het is een overheidsinstantie.

‘Bitcoin adoptie in El Salvador is een interessant experiment’

Benoit Coeure van de Bank voor Internationale Betalingen (BIS) heeft laten weten de bitcoin adoptie van El Salvador een interessant experiment te vinden. Coeure is het hoofd van de BIS Innovation Hub.

De BIS is het beste te omschrijven als de centrale bank voor centrale banken. Het gedachtegoed van bitcoin staat in principe haaks op het bestaan van een organisatie als deze.

‘Het is een heel interessant experiment. Ik denk dat we wel duidelijk zijn geweest bij de BIS dat we de test voor bitcoin als betaalmiddel niet zien slagen. Het is een speculatieve assets en hoort ook zo behandeld te worden”, zo laat de BIS weten.

Bitcoin leningen zijn big business: BlockFi ziet gemiddelde van $50.000 per klant

Bitcoin dienstverlener BlockFi maakt een enorme groei door. Het gemiddelde van particuliere klanten is gestegen van $10.000 naar $50.000 op de balans. Dat vertelt directeur Zac Prince in gesprek met Bloomberg.

Dit komt ook mede door de prijsstijgingen van bitcoin en de groeiende interesse in dit soort platformen. BlockFi is een partij waar je leningen met bitcoin aan kunt gaan en je ook je BTC kunt stallen. Dit komt uiteraard wel met een bepaald risico.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...