Goedemorgen Bitcoin: El Salvador maakt weg vrij voor BTC

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

El Salvador gaat bitcoin als wettig betaalmiddel erkennen

El Salvador kiest voor bitcoin als wettig betaalmiddel. Dat maakte de president Nayib Bukele Ortez bekend tijdens het Bitcoin 2021 evenement van bitcoinmagazine.com. Het is daarmee het eerste land ter wereld die er bewust voor kiest om hun betalingsverkeer buiten de controle van centrale banken om te laten verlopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Indiase centrale bank heeft nog steeds ‘grote zorgen’ over Bitcoin

Overal ter wereld proberen overheden bitcoin in een wettelijk kader te vangen. Ook in India is men er nog niet helemaal uit. Uit het land komen vaak wisselende berichten over (strenge) maatregelen.

Shaktikanta Das, voorzitter van de Indiase Centrale Bank (RBI), laat weten dat zijn organisaties nog altijd grote problemen heeft met bitcoin en andere cryptocurrency’s.

Jack Dorsey wil met Square een Bitcoin hardware wallet ontwikkelen

Square heeft plannen om een ​​ hardware wallet voor Bitcoin te bouwen. De CEO van het betaalbedrijf, Jack Dorsey, maakte dit bekend op Twitter, vlak voordat hij in Miami het podium op ging. Dorsey beweert dat het hele ontwerp en de gehele ontwikkeling van de wallet open source en transparant zal zijn.

Het idee van ‘open source hardware en software’ kwam gisteren al gelijk in de praktijk. Dorsey vroeg aan de bitcoincommunity waar ze rekening mee moesten houden met de ontwikkeling. Een eerste inventarisatie dus.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...