Goedemorgen Bitcoin: Elon Musk wil van Twitter een betaalbedrijf maken

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Elon Musk onthult plannen om Twitter om te toveren tot betaalbedrijf

Het is algemeen bekend dat Elon Musk een voorstander van bitcoin is. Persoonlijk heeft hij bitcoin en ook met zijn bedrijven Tesla en SpaceX investeerde de miljardair in bitcoin. Nu heeft de ambitieuze ondernemer Twitter overgenomen en het lijkt erop dat hij hiermee wil voortzetten wat hij ooit met PayPal is begonnen. Twitter gaat de betaalmarkt op.

In het bovenstaande bericht deelt Musk de slides van zijn bedrijfspresentatie voor Twitter. Het meest opvallende in het kader van bitcoin is de laatste slide, waarop enkel het woordje "betalingen" staat. Op iedere slide zien we wat extra informatie, maar daar blijft het enkel bij het woord betalingen.

George Gammon: "Kans op een recessie nu 99 procent"

Als we de populaire macro-analist George Gammon mogen geloven, dan is de kans op een recessie inmiddels 99 procent. Dit baseert de analist op de inversie van de Amerikaanse yield curve die we momenteel zien. Tijd om daar eens dieper op in te duiken.

El Salvador opent nieuwe instantie speciaal gericht op bitcoin

El Salvador opent een speciaal kantoor voor bitcoin. De overheidsinstantie krijgt de naam National Bitcoin Office (ONBTC). Het land zet vol in op de munt en daar hoort een 'gespecialiseerde administratieve eenheid' bij.

Het initiatief moet alle lokale projecten gaan overzien. Alles wat te maken heeft met bitcoin moet door deze nieuwe tak van de overheid worden gestuurd. Het nieuwe blik ambtenaren gaat ook samenwerken met andere landen.

El Salvador wil op deze manier meer sturing geven aan de initiatieven rondom bitcoin. Op LinkedIn geeft men meer tekst en uitleg: "Het doel van ONBTC is het ontwerpen, plannen, analyseren en evalueren van aan bitcoin gerelateerde projecten.