Goedemorgen Bitcoin: EU noemt cryptovaluta in nieuw sanctiepakket

Goedemorgen! We hebben het opmerkelijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Biden’s masterplan voor bitcoin en crypto’s uitgelekt, markt reageert positief

Een overkoepelend beleidsplan van de Amerikaanse president Joe Biden om digitale assets zoals bitcoin te reguleren, is vroegtijdig uitgelekt. De conclusie: weinig nieuwe regels maar de oproep om meer samen te werken als instanties.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In beleidstermen gaat het om een ‘executive order’, letterlijk vertaald een uitvoerend bevel hoe overheidsinstanties met deze relatief nieuwe assetklasse moeten omgaan. Zoals bekend heb je in de VS een groot aantal instanties die iets moeten en vinden van bitcoin.

Kraken doneert $10 miljoen in bitcoin aan Oekraïense klanten

Cryptobeurs Kraken wil meer dan $10 miljoen doneren aan slachtoffers van de inval in Oekraïne. Kraken-klanten die vóór 9 maart 2022 een account in Oekraïne hebben aangemaakt komen in aanmerking voor $1.000 in bitcoin.

Kraken stelt dit geld direct beschikbaar. Ook handelskosten tot $1.000 worden kwijtgescholden. die onmiddellijk van onze beurs kan worden opgenomen. Valutawisselkosten tot $ 1.000 worden op dit moment ook kwijtgescholden.

De actie loopt vanaf 10 maart tot en met 1 juli.

EU breidt sanctielijst tegen Wit-Rusland uit, inclusief cryptovaluta

De Europese Unie (EU) heeft officieel in een persbericht verduidelijkt dat de sancties tegen Rusland en Wit-Rusland ook gelden voor cryptovaluta.

Cryptocurrency’s vallen in de categorie van “overdraagbare effecten”, zo is te lezen in het persbericht. Daarom valt het volgens de Commissie duidelijk onder de scope van de sancties tegen Rusland (en Wit-Rusland).

“Leningen en kredieten kunnen op alle mogelijke manieren worden verstrekt, inclusief crypto-activa.”

Naast een aantal specifieke sancties op enkele Wit-Russische banken (door de SWIFT-diensten aan Belagroprombank, Bank Dabrabyt en de Development Bank of the Republic of Belarus te beperken), noemen ze specifiek crypto-activa.