Goedemorgen Bitcoin: Europees Parlement keurt beruchte MiCA goed

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet.

Europees Parlement keurt baanbrekende cryptowetgeving goed

Het Europees Parlement heeft een belangrijke stap gezet op het gebied van cryptocurrency-regulering. De wetgeving met betrekking tot Markets in Crypto Assets (MiCA) is goedgekeurd. Daarmee is men weer een stap dichterbij het invoeren van nieuwe regels voor de cryptosector in alle 27 EU-lidstaten. De wetgeving kreeg brede steun met 517 stemmen voor, 38 tegen en 18 onthoudingen.

De MiCA-wetgeving treedt niet onmiddellijk in werking. Nadat het is goedgekeurd door de Europese Raad, kan het officieel tot EU-wetgeving worden gemaakt. Vervolgens zal de Europese Autoriteit voor Effecten en Markten (ESMA) richtlijnen opstellen over de toepassing van de regelgeving. Er is enige tijd voor zowel bedrijven als lidstaten om zich aan te passen aan de nieuwe regels. De regels voor stablecoins worden van kracht in juli 2024, terwijl andere vereisten pas vanaf januari 2025 zullen worden gehandhaafd.

Kiyosaki: 'Bitcoin koers van 500.000 dollar in 2025'

De schrijver van het beroemde Rich Dad Poor Dad, Robert Kiyosaki, is weer eens extreem bullish over bitcoin. Kiyosaki schrijft aan zijn ruim 2,4 miljoen volgers op Twitter dat hij verwacht dat bitcoin zal blijven stijgen. Ook nadat de koers vanaf de dieptepunten van 2022 van 15.500 dollar al met ongeveer 100 procent steeg naar de 31.000 dollar van eerder deze maand.

Dhruvkaran Mehta stopt voorlopig met Bitcoin Core voor nieuw avontuur

Dhruvkaran Mehta verlaat Bitcoin Core voor nieuw avontuur Dhruvkaran Mehta, een vooraanstaand lid van het Bitcoin Core-team, heeft aangekondigd zijn werkzaamheden voor het project tijdelijk stop te zetten om zich te richten op een nieuwe startup in de Bitcoin wereld. Hij gaat niet weg, maar gaat wel even wat anders doen.

Mehta heeft een indrukwekkende achtergrond als voormalig software-ingenieur bij Google en ondernemer. In het verleden heeft hij succesvol een messaging-platform opgericht, Outbound, dat uiteindelijk werd overgenomen door Zendesk in 2017.