Dhruvkaran Mehta stopt voorlopig met Bitcoin Core voor nieuw avontuur

Dhruvkaran Mehta verlaat Bitcoin Core voor nieuw avontuur Dhruvkaran Mehta, een vooraanstaand lid van het Bitcoin Core-team, heeft aangekondigd zijn werkzaamheden voor het project tijdelijk stop te zetten om zich te richten op een nieuwe startup in de Bitcoin wereld. Hij gaat niet weg, maar gaat wel even wat anders doen.

Mehta heeft een indrukwekkende achtergrond als voormalig software-ingenieur bij Google en ondernemer. In het verleden heeft hij succesvol een messaging-platform opgericht, Outbound, dat uiteindelijk werd overgenomen door Zendesk in 2017.

Als belangrijke bijdrager aan Bitcoin Core, de voornaamste open-source software voor het netwerk, werkte Mehta voornamelijk aan het verbeteren van het peer-to-peer (P2P) protocol van Bitcoin. Hij was betrokken bij het ontwikkelen van Bitcoin Improvement Proposal 324 (BIP324), dat gericht was op het introduceren van een versie van het P2P-protocol die berichten tussen Bitcoin-nodes versleutelt. Dit zou de kwetsbaarheid van het netwerk voor aanvallen en andere zwakke punten verminderen.

Mehta heeft niet veel details prijsgegeven over zijn nieuwe startup-idee, maar uit zijn uitspraken op Twitter blijkt dat hij zeer enthousiast is over dit nieuwe project.

Hij tweette: "Ik heb een Bitcoin startup-idee waar ik zo enthousiast over ben dat ik sommige nachten moeilijk kan slapen. Ik voel in mijn lichaam dat ik het moet proberen. Niets riskeren is alles riskeren."

Tijdens zijn werkzaamheden bij Bitcoin Core werd Mehta financieel ondersteund door giften. Onder de structurele donateurs zitten onder andere: Spiral, een dochteronderneming van Jack Dorsey's Block, gericht op het financieren van Bitcoin-ontwikkeling; The Human Rights Foundation en Gemini de cryptobeurs van de Winklevoss-tweeling.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...