Goedemorgen Bitcoin: fonds met 654.000 BTC wil door als Bitcoin ETF

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Fonds van $40 miljard wil door als Bitcoin ETF

Grayscale is van plan om hun bitcoinfonds te veranderen in een bitcoin exchange-traded fund. Het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) heeft 654.600 bitcoin (BTC) in kas. Dat is op het moment van schrijven bijna $40 miljard (!) waard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens CNBC ligt het officiële voorstel begin volgende week in het postvakje van de toezichthouders van de Securities and Exchange Commission (SEC). Het fonds van nu bestaat al sinds 2013, maar wil nu overstappen naar een andere vorm. Een ETF is onder andere goedkoper.

Dit bitcoinbedrijf gaat naar de New York Stock Exchange

Bakkt gaat naar de beurs. Het aandeel in het bitcoin handelsplatform wordt vanaf maandag verhandeld op de New York Stock Exchange (NYSE). Bakkt is gefuseerd met VPC Impact Acquisition Holdings om een beursgang te versnellen

Deze notering komt niet uit de lucht vallen. Bakkt werd opgericht door Intercontinental Exchange (ICE). En laat de New York Stock Exchange nou net ook een een dochterbedrijf zijn van deze grote organisatie.

Aantal bitcoin bij cryptobeurzen daalt door

Het aantal bitcoin dat bij cryptobeurzen wordt gestald daalt door. Volgens data van Glassnode staat er op dit moment 'slechts' 2,45 miljoen BTC bij de handelshuizen. In maart 2020 lag dat aantal nog ruim boven 3,1 miljoen.

Dit is dus geld dat door klanten bij beurzen wordt gestort. Ter vergelijking: er is in totaal 18,8 miljoen BTC totaal in omloop.

Steeds meer bitcoin stroomt weg uit de opslag van cryptobeurzen. Het geld dat daar staat is niet per se van die beurzen zelf, klantenfondsen staan op papier op naam van de handelaren. In de praktijk betekent dit echter wel dat áls er wat mis gaat bij een beurs er ook wat met dat geld kan gebeuren.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...