Goedemorgen Bitcoin: Fondsen stromen langzaam leeg

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

‘100.000 Cubanen gebruiken bitcoin na Amerikaanse sancties’

Naar verluidt gebruiken 100.000 Cubanen bitcoin en andere crypto’s als reactie op Amerikaanse economische sancties, berichten NBC News en Bitcoinmagazine.com. Het gaat om schattingen gebruikers op basis van internetgedrag.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een van de pushfactoren is dat de inwoners van Cuba sinds 3 jaar toegang hebben tot het internet. Het aanmaken van een bitcoinadres is zo een stuk laagdrempeliger geworden.

Bovendien wordt het land geraakt door internationale sancties, de Verenigde Staten voorop. Dat maakt het voor Cubanen lastig en duur om dollars uit de VS van familie en vrienden te ontvangen.

Bitcoinfondsen stromen langzaam leeg

Institutionele beleggers hebben afgelopen week voor 133 miljoen dollar aan bitcoin-investeringsproducten van de hand gedaan. Hiermee zagen bitcoinfondsen de grootste kapitaalsuitstroom sinds juni 2021.

De laatste keer dat bitcoinfondsen met uitstromen van deze proporties te maken hadden was in juni 2021. Destijds kreeg bitcoin echter een hoop slecht nieuws te verwerken. Onder andere met Tesla dat aankondigde te stoppen met het accepteren van bitcoin-betalingen en China dat het algehele verbod op bitcoin uitrolde.

Elon Musk: ‘Bitcoin is een liquide alternatief voor cash’

In een recente publicatie bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft Tesla zijn pro-bitcoin standpunten nog maar eens herhaald. “Bitcoin heeft op de lange termijn potentie en is een liquide alternatief voor cash”, zo valt te lezen in het statement van Tesla.

Verder viel in het informatiedocument te lezen dat Tesla in het afgelopen kwartaal geen bitcoin heeft verkocht, maar ook niets heeft toegevoegd aan de voorraad. Wat dat betreft dus een neutraal kwartaal van Tesla.