Goedemorgen Bitcoin: FTX fondsen in beweging, hackers kopen BTC

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

FTX fondsen in beweging, hackers kopen bitcoin

Als we de analyse van Chainalysis moeten geloven, dan worden de gestolen fondsen van FTX momenteel massaal omgezet in bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op 20 november liet Chainalysis van zich horen op Twitter om alle beurzen ter wereld ervan te overtuigen om deze fondsen te bevriezen, mochten de hackers het proberen om ze via een beursplatform in fiatgeld om te zetten.

In totaal ging het om 228.523 ethereum, dat een waarde heeft van ongeveer 268 miljoen dollar. Nu zijn de hackers die fondsen dus en masse aan het dumpen voor bitcoin. Als we de verhalen van kamikazETH mogen geloven, dan gaat het voor nu al om 15 miljoen aan ether en staan de volgende 12 miljoen klaar om gedumpt te worden.

Tim Draper gelooft nog steeds in prijsstijging van 1.400%

Durfkapitalist Tim Draper draait zijn hand niet om voor een wilde prijsvoorspelling. Hij verwacht (nog steeds) dat de koers van bitcoin naar de $250.000 zal stijgen. Daarmee doelt hij op een groei van meer dan 1.400% van de huidige prijsniveaus.

Investeerder Draper deed deze uitspraken in een interview met Bloomberg.

“De reden dat het $250.000 wordt en waarschijnlijk nog meer, is dat het even zal duren voordat je je eten, je kleding en je onderdak allemaal in bitcoin kunt kopen.

Hij vervolgt met enkele statistieken. Bereidt je voor; ze zijn vrij bijzonder:

"Dit zijn de statistieken die ik ken: vrouwen zijn goed voor 80% van de particuliere uitgaven. En dat is meestal eten, kleding en onderdak. Van de bitcoin wallet is er één op de zes van vrouwen. Lang geleden was het één op de 14 wallets."

GBTC-korting richting de 50 procent

Het grootste institutionele beleggingsfonds van de bitcoin-wereld, de Grayscale Bitcoin Trust, handelt momenteel met een korting van 50 procent.

Dit betekent dat de marktwaarde van de aandelen met 50 procent onder de totale waarde van alle bitcoin hangt. Volgens sommigen is er wat aan de hand bij Grayscale, maar anderen zien het juist als een instapmoment.

Grote namen als Lawrence Lepard zijn kopers van GBTC en proberen te profiteren van de korting waar momenteel sprake van is. In theorie moet de koers ooit weer gelijktrekken met de bitcoin koers. Op die manier kan GBTC op dit moment een soort turbo-bet op bitcoin zijn.

"Ik koop meer. Al moet ik zeggen dat het nog altijd minder dan 5 procent van mijn totale bitcoin-portfolio is, in het geval dat ik verkeerd zit. Het zelf beheren van je private keys is een must en een prioriteit", aldus Lawrence Lepard over zijn beslissing om op GBTC in te zetten.