Goedemorgen Bitcoin: FTX klaagt Grayscale aan voor beleid rondom GBTC

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Miljoenenfonds Jeff Booth investeert in bitcoinapp Relai

Het Zwitserse bitcoinbedrijf Relai is gewaardeerd op 20 miljoen dollar in een nieuwe financieringsronde. In een recente ronde is er 4,5 miljoen dollar aan vers investeringsgeld opgehaald.

Het investeringsfonds Ego Death Capital van de bekende bitcoindenker Jeff Booth is leading in deze ronde, samen met Lightning Ventures, Redalpine, Fulgur Ventures en enkele anderen.

Medeoprichter en CEO Julian Liniger vertelt aan The Block dat Relai nu is gewaardeerd op 20 miljoen dollar. Relai haalde eerder 3 miljoen dollar in eerdere financieringsrondes. De nieuwe ronde brengt de totale financiering tot nu toe op $ 7,5 miljoen.

FTX klaagt Grayscale aan voor beleid en korting rondom bitcoin fonds GBTC

Alameda Research Ltd klaagt Grayscale Investments aan. Eerstgenoemde wil dat er waarde vrijgemaakt wordt voor aandeelhouders.

Alameda is het omgevallen handelshuis die nauwe connecties had met de tevens omgevallen cryptobeurs FTX. Ex-miljardair Sam Bankman-Fried stond hier eerst aan het roer, maar inmiddels heeft de nieuwe CEO John J. Ray III de taken overgenomen.

Hij klaagt naast Grayscale ook zijn CEO Michael Sonnenshein aan, net als het moederbedrijf Digital Currency Group en Barry Silbert.

Volgens een persbericht waarin de rechtszaak wordt aangekondigd, “zoeken FTX-debiteuren een voorlopige aflossing om $9 miljard of meer aan waarde te ontgrendelen voor aandeelhouders van de Grayscale Bitcoin en Ethereum Trusts."

Amerikaanse banenmarkt zwakker: 'Meeste indicatoren wijzen op recessie'

De Amerikaanse centrale bank heeft al ruim een jaar de grootste moeite om de inflatie omlaag te drukken en de sterke arbeidsmarkt in de Verenigde Staten lijkt daar ook een rol in te spelen. Als gevolg van de historisch lage werkloosheid en de relatief hoge lonen blijft de opwaartse druk op de inflatie groot.

Nu komt er langzaamaan data naar buiten die ons leert dat de arbeidsmarkt ook begint te verzwakken als gevolg van de renteverhogingen van de Federal Reserve.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...