Goedemorgen Bitcoin: futuremarkt groeit naar maandelijkse volume van $2.000 miljard

888 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste bitcoinnieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

‘Voor eind 2021 hebben we $25 miljard aan bitcoin onder beheer’

Deze week vindt de Worlds 2021 Conference van MicroStrategy plaats. Een van de onderdelen van deze virtuele bijeenkomst is ‘ Bitcoin for Corporations’, die door ruim 5.600 mensen online is gevolgd. Gisteren trapte Ross Stevens, oprichter en voorzitter van de New York Digital Investment Group (NYDIG) het evenement af.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een dialoog met Michael Saylor voorspelde Stevens dat zijn bedrijf voor eind 2021 de enorme hoeveelheid extra bitcoin onder beheer gaat krijgen. Momenteel heeft de NYDIG zo’n $6 miljard aan bitcoin in kas voor allerlei klanten. Hij veracht dat dit cijfer voor het einde van het jaar de $25 miljard kan bereiken.

Bitcoin futuresmarkt groeit keihard in januari: $2.000 miljard aan volume

Afgelopen maand is het handelsvolume in Bitcoin futures verdubbeld ten opzichte van december vorig jaar. Dat blijkt uit nieuwe data van The Block.

Een future is een contract waarmee je het recht krijgt om een onderliggende asset, bitcoin in dit geval, op een specifieke datum tegen een specifieke prijs te (ver) kopen. Je kunt op een beurs speculeren of de koers stijgt of daalt. ‘Gok’ je goed, dan verdien je geld. Het is eerder een spel voor professionele handelaren in plaats van voor beginners.

PayPal rolt Bitcoin als betaalmiddel uit naar 29 miljoen zakelijke klanten

PayPal heeft grootse plannen voor 2021 als het op bitcoin en cryptocurrency’s aankomt. Ze gaan Bitcoin nu ook buiten de VS verkopen en via de app van Venmo aan de man brengen. Ook gaan ze bij 29 miljoen zakelijke klanten bitcoin als betaaloptie integreren.

Dat maakt de betaalgigant bekend tijdens de presentatie van de jaarcijfers. Alsof het nog niet goed genoeg is: ze richten een aparte business unit op die zich enkel richt op het uitbouwen van de bitcoin en crypto services.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...