Goedemorgen Bitcoin: futurist voorspelt hyperinflatie voor de dollar

Goedemorgen! We hebben het meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Balaji Srinivasan voorspelt hyperinflatie voor de Amerikaanse dollar

Balaji Srinivasan, de voormalige Chief Technology Officer (CTO) van Coinbase, verwacht dat het een kwestie van tijd is voordat de Amerikaanse overheid de geldprinters weer moet aanzitten en dat de dollar zal devalueren als nooit tevoren. Aan zijn ruim 895.000 volgers op Twitter laat Srinivasan weten dat Amerika volgens hem in het midden van een “fiat crisis” en een financiële crisis zit.

Zuid-Korea legt beslag op $160 miljoen in Luna-zaak

Het Seoul Southern District Prosecutor’s Office heeft naar verluidt voor ongeveer $160 miljoen aan activa in beslag genomen. Het geld zou te maken hebben met Terraform Labs, het gefaalde project van Do Kwon.

Naar verluidt waren acht mensen, waaronder medeoprichter Daniel Shin, betrokken bij de confiscatie van het vermogen.

Volgens berichtgeving van het Zuid-Koreaanse nieuwscentrum KBS ging het om 210 miljard won van de voormalige Terra-werknemers, voornamelijk afkomstig uit onroerend goed.

Aanklagers namen huizen en andere bezittingen van voormalig Terra-vicepresident Kim Mo in beslag, net als spullen van een niet nader genoemde directeur. Wat betreft deze twee personen zou het gaan om dingen ter waarde van respectievelijk $60 miljoen en $31 miljoen.

Dit bedrijf spaart ruim 11.000 BTC

Marathon Digital Holdings heeft in maart een record van 825 bitcoins gedolven. Dat is een bedrijfsrecord, zo meldt het persbericht. In totaal is er in het eerste kwartaal maar liefst 2.195 bitcoin gewonnen.

De toename is te verklaren doordat operationele rekenkracht van Marathon met 64% is toegenomen. Sinds 1 januari heeft het bedrijf zijn hashrate verhoogd van 7,0 EH/s naar 11,5 EH/s. Ook zijn in maart 13.000 eerder geïnstalleerde ASIC’s in de staat North Dakota geactiveerd.

Bitcoin bij Russen populairder dan goud of obligaties

Uit een nieuw onderzoek van de Centrale Bank van Rusland blijkt dat steeds meer huishoudens een hoger percentage van hun geld in cryptovaluta aanhouden.

De centrale bank doet sinds 2013 dit onderzoek iedere twee jaar. Deze week kwamen ze in een nieuw rapport tot de conclusie dat Russische families meer cryptovaluta aanhouden dan geld in beleggingsfondsen of goud.

De bank ondervroeg meer dan 6.000 huishoudens en meer dan 12.000 individuen in 32 regio’s. Het onderzoeksrapport noemt dat onder de gezinnen die wel cryptovaluta hebben, het mediaan van dit bedraag neer komt op ongeveer 17.500 roebel. Dat is ongeveer $225.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...