Goedemorgen Bitcoin: ‘G7-land gaat bitcoin minen’

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Max Keiser voorspelt: G7-land gaat bitcoin minen

Max Keiser denkt dat een groot en machtig land dit jaar start met het minen van bitcoin. In gesprek met Stansberry Research wijst de Amerikaan naar G7-landen. Keiser verwacht een soort wapenwedloop rondom bitcoin mining.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De G7 (of Groep van Zeven) intergouvernementele groep met de zeven meest vooraanstaande industriële staten. Onderdeel van deze groep zijn Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De Europese Unie doet als geheel ook mee, maar is geen land en wordt dus niet meegeteld.

Bitcoin netwerk heeft 815.000 adressen met één bitcoin of meer

Met de dagelijkse bitcoin on-chain update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Welke signalen zien we on-chain?

Het aantal relatieve kleine adressen blijft stijgen, zo blijkt uit cijfers van Glassnode. Zowel adressen met daarop 0.1 bitcoin als 1 bitcoin laten een stijgende lijn zien. Zodra deze entiteiten stijgen, is dat een signaal van accumulatie.

Een andere reden kán herstructurering van wallets zien: het verdelen van brokjes bitcoin over meerdere adressen of een privacyreden: steeds een nieuw adres aanmaken voor het ontvangen of versturen van bitcoin.

Het aantal adressen met 0,1 bitcoin of meer is ruim 3,3 miljoen.

Week in Bitcoin: opnieuw wint een kleine bitcoin miner een ‘lot’ uit de loterij

De wereld van bitcoin staat nooit stil. Wat is er de afgelopen week allemaal gebeurd? Kleine miners verdienen 6,25 bitcoin en El Salvador krijgt een waarschuwing.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...