Week in Bitcoin: opnieuw wint een kleine bitcoin miner een 'lot' uit de loterij

Week in Bitcoin: opnieuw wint een kleine bitcoin miner een 'lot' uit de loterij

De wereld van bitcoin (BTC) staat nooit stil. Wat is er de afgelopen week allemaal gebeurd?

De prijs in euro's:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle beleggingen.

Kredietbeoordelaar waarschuwt El Salvador

Volgens de Investors Service van Moody's ziet het er slecht uit voor El Salvador. In het bijzonder wat betreft de staatsleningen, die door het omarmen van Bitcoin erg slecht worden gewaardeerd.

'Honderdduizenden geldautomaten kunnen straks bitcoin kopen en verkopen'

Overnamenieuws vanuit de wereld van de geldautomaten: NCR Corp heeft het grootste netwerk van Bitcoin ATM's opgekocht. In juli vorig jaar werd duidelijk dat deze stap er aan zat te komen. LibertyX valt in handen van NCR.

Mini-miner vindt block en verdient 6,25 bitcoin

Met een hashrate van slechts 126 TH/s heeft een miner uit de Solo CK mining pool een block toegevoegd aan de bitcoinblockchain. De beloning voor het vinden van een block is op het moment 6,25 btc of ~$266.000.

Opnieuw wint een kleine bitcoin miner een 'lot' uit de loterij

Voor de tweede keer in een paar dagen tijd heeft een kleine miner het onmogelijke gepresteerd. Met een hash rate van slechts 116 terahashes per seconde (TH/s), afhankelijk van de apparatuur zijn dat 1 tot 3 mining rigs, slaagde een individu erin om een blok te minen.

13 jaar geleden ontving Hal Finney de eerste bitcointransactie van Satoshi

Het was afgelopen week 13 jaar geleden dat de eerste 'echte' bitcoin transactie is verstuurd. Satoshi stuurde 10 BTC naar wijlen Hal Finney.

WSJ: 'Turken vluchten naar Bitcoin en Tether'

Mensen in Turkije vluchten naar bitcoin (BTC) en tether (USDT). De Turkse lira kent hoge inflatiecijfers en een deel van de bevolking in Turkije kiest daarom voor alternatieven. Met name USDT, dat een plaatsvervanger is voor de Amerikaanse dollar, is populair. Dat meldt The Wall Street Journal in een artikel.

Deze miljardair heeft 50% van zijn vermogen in bitcoin (BTC)

De Amerikaanse miljardair Bill Miller is al jarenlang houder van bitcoin. Naar verluidt heeft Miller de helft van zijn privévermogen in bitcoin gestoken, zo zegt hij in een interview met WealthTrack.

'CZ' heeft $96 miljard, in top 15 van rijkste mensen ter wereld

Changpeng Zhao, de CEO van Binance, is de rijkste persoon op de cryptomarkt met een geschat vermogen van 96 miljard dollar (~85,7 miljard euro).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin weekoverzicht

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties