Goedemorgen Bitcoin: geldschieter CoinLoan last maximum bedrag in voor bitcoinopnames

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet.

Institutionele beleggers openen massaal shorts op bitcoin

Institutionele beleggers openden de afgelopen week massaal shorts op bitcoin. Op 22 juni lanceerde ProShares de eerste Amerikaanse short bitcoin ETF en daar maken de meest vermogende beleggers op aarde gretig gebruik van.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Afgelopen week bestond 80 procent van de instroom bij institutionele fondsen, in totaal 51,4 miljoen dollar, uit instromen voor short-bitcoin fondsen.

Nu klinkt het uiteraard alsof institutionele beleggers het vertrouwen in bitcoin even compleet zijn verloren als 80 procent van de instromen bestaat uit shortposities. CoinShares constateert echter dat er naast de enorme instroom in short-producten in de Verenigde Staten, in landen als Brazilië, Canada, Duitsland en Zwitserland juist een instroom was in long-producten.

Geldschieter CoinLoan last maximum bedrag in voor bitcoinopnames

De Europese geldschieter CoinLoan heeft een (tijdelijke) opnamelimiet ingesteld voor klanten. Daarmee gaat het in Estland geregistreerde bedrijf een aantal grote namen achterna.

Ze hebben naar eigen zeggen als kredietverstrekker last van van de huidige onrust op de markt.

Bij CoinLoan kunnen klanten leningen aangaan die zijn gedekt door cryptovaluta. Ook kun je rente krijgen op bitcoin die je bij hen stalt. Je kunt ze vergelijken met Celsius, Nexo, BlockFi en andere ‘lenders’.

Ze voegen zich daarmee precies in eenzelfde rijtje van ‘probleemkinderen’. Een aantal van deze spraakmakende cryptobedrijven zitten in financiële problemen.

Meta stopt met cryptowallet Novi

Aan de cryptowallet van Meta, voorheen bekend als Facebook, komt een eind. Het gaat om de app genaamd Novi en vanaf september zal deze stoppen te bestaan.

De aankondiging volgt een paar dagen nadat Mark Zuckerberg Meta Pay aankondigde. Novi was de eerste kennismaking die (het destijds genoemde) Facebook met cryptovaluta had. Het ging om een pilotproject.

De website van de wallet is vernieuwd en het informeert gebruikers dat het platform en de pilot op 1 september ten einde komt. Daarmee wordt een acht maanden durend testproject gestopt. Er deden gebruikers uit de Verenigde Staten en Guatemala aan mee. Vroeger heette de app nog Calibra.