Goedemorgen Bitcoin: gigantische bank met $500 miljard aan activa in beheer lanceert bitcoinfonds

Goedemorgen! We hebben het nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Deze gigantische bank met $500 miljard aan activa in beheer lanceert bitcoinfonds

De grootste investeringsbank van Japan met een portfolio van meer dan $500 miljard aan activa onder beheer, beweegt in de richting van bitcoin met de lancering van een eigen fonds.

Het gaat om Nomura, en dan in het bijzonder haar digitale dochteronderneming Laser Digital Asset Management. Het heeft namelijk de lancering van het Bitcoin Adoption Fund voor institutionele beleggers aangekondigd.

Het op bitcoin gebaseerde fonds zal de eerste dienst zijn waarmee het bedrijf investeringen in cryptovaluta aanbiedt aan de institutionele investeerders van het bedrijf.

Het fonds is ontworpen om beleggers langdurige blootstelling aan bitcoin te geven, waarbij de Japanse financiële kolos gebruikt maakt van Komainu als gereguleerde custodypartner.

Amerikaanse centrale bank houdt hoge rentes in stand

De Federal Reserve (Fed), de centrale bank van de Verenigde Staten, heeft woensdag besloten haar belangrijkste rentetarief ongewijzigd te laten. Echter, er zijn signalen dat er later dit jaar nog een verhoging kan plaatsvinden vanwege de aanhoudende hoge inflatie en een robuuste economie.

De huidige beslissing houdt de benchmark kortetermijnrente op een 22-jarig hoogtepunt van 5,25% tot 5,5%. Dit is slechts de tweede vergadering sinds maart 2022 waarin de Fed haar federale fondsenrente niet heeft verhoogd.

De verwachting is dat de rente dit jaar nog met een kwart procentpunt zal stijgen naar een bereik van 5,5% tot 5,75%. Echter, financiële markten en veel economen zijn sceptisch en verwachten dat de Fed de rest van het jaar geen actie zal ondernemen, gezien tekenen dat de arbeidsmarkt en inflatie afkoelen.

Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Koop nu bitcoin, voordat de markt instort’

Volgens de beroemde auteur Robert Kiyosaki van het boek Rich Dad Poor Dad is het heel belangrijk om nu bitcoin, goud en zilver te kopen. “Mensen vragen mij continu naar mijn gedachten over de bitcoin koers in 2025. Mijn antwoord is dat het een stomme vraag is. Een belangrijkere vraag is hoeveel goud, zilver en bitcoin je VANDAAG bezit? Goud, zilver en bitcoin zijn koopjes vandaag, maar morgen niet. Amerika is blut”, aldus Kiyosaki.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...