Goedemorgen Bitcoin: Goldman Sachs biedt klanten met $25 miljoen BTC diensten

Goedemorgen! De prijs van 1 bitcoin (BTC) staat op 18,848.93USD. We hebben het laatste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin in maart: van miljardairs en ETF’s tot PayPal en Visa

Maart ligt alweer bijna achter ons: tijd voor een terugblik. Het was een roerige maand waarin de koers door de $61.000 heen schoot, maar waarbij er ook veel nieuws kwam vanuit de hoek van regelgevers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zo was er een rechtszaak tussen Bitonic en De Nederlandsche Bank en meldde India zich met een nieuw wetsvoorstel. Toch was er overwegend positief nieuws: vanuit Noorwegen, Nieuw Zeeland tot Israël en China. Je leest alles over maart in dit overzicht.

Bitcoin krijgt de tijd: digitale euro kan nog 4 jaar duren, pilots later dit jaar

De Europese Centrale Bank (ECB) wil dit jaar starten met de eerste pilots voor een volledig digitale euro. Een definitieve uitgifte kan echter nog jaren duren. Christine Lagarde, voorzitter van de ECB, vertelt dit in een interview met Bloomberg.

Central Bank Digital Currency’s (CBDC) zijn het antwoord van centrale banken op bitcoin. Het moeten volledig digitale versies worden van de huidige valuta’s, in Europa dus de euro.

Deze 3 Bitcoin startups halen miljoenen dollars op, bullmarkt bevestigd?

De bullmarkt is in volle hevigheid gaande. Niet alleen openen steeds meer banken zoals Goldman Sachs hun poorten voor Bitcoin en halen fondsen steeds meer geld op, ook start-ups in het ecosysteem halen tientallen miljoenen dollars aan durfgeld op.

We beginnen met de start-up ImToken die maar liefst 30 miljoen dollar heeft opgehaald in een nieuwe financieringsronde. De ronde is geleid door de Chinese investeringsmaatschappij Qiming Venture Partners.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...