Goedemorgen Bitcoin: Goldman Sachs herstart Bitcoin handel

Goedemorgen! De koers van bitcoin staat op 18,835.82USD. We hebben het laatste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

MicroStrategy brengt totaal naar 90.859 Bitcoin (BTC)

MicroStrategy heeft haar Bitcoin weer verder uitgebreid met 328 BTC. Een 'bescheiden' aankoop van 15 miljoen dollar tegen een gemiddelde aankoopprijs van $45.710 per Bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat deelt CEO Michael 'Gigachad' Saylor op Twitter. De beursgenoteerde aanbieder van clouddiensten is de meest agressieve en bekende koper van Bitcoin in de markt. Per 1 maart 2021 (vandaag) heeft het bedrijf ~90.859 Bitcoin op haar bedrijfsbalans staan.

Citi Bank: 'Bitcoin is betaallaag voor internationale handel'

Bitcoin staat op een belangrijk omslagpunt: adoptie door de mainstream of een implosie door speculatie.Maar zodra Bitcoin doorbreekt, kan het juist vanwege het neutrale karakter van globaal belang zijn. Bijvoorbeeld om betalingen in de internationale handel efficienter te verwerken, zo luidt één van de conclusies van het rapport 'Bitcoin at a tipping point' door investeringsbank Citi.

Goldman Sachs start handel in Bitcoin (BTC)

Goldman Sachs gaat weer handelen in Bitcoin. De zakenbank betreedt de markt middenin in de bullish cyclus van de cryptomunt.

De zakenbank had de handel in Bitcoin in 2018 nog opgedoekt middenin de bearmarkt. Maar door de recente prijsstijging en institutionele adoptie ziet de investeringsbank weer kans om aan te haken. In 2018 verwerkte de handelsdesk futures zodra deze afliepen. Het is onbekend of Goldman zich ook weer primair op de derivatenmarkt gaat richten.

Hup Bitcoin met Citibank, Coinbase, Twitter, Lightning Network & BTCwiki

Voor deze kersverse aflevering schuift Klukluk van Btcwiki.nl, Beginnen met Bitcoin én Storingbitcoin.info aan bij de Hup Bitcoin podcast. Samen met Wessel Simons neemt hij de laatste Bitcoin nieuwtjes door.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...