Goedemorgen Bitcoin: Grote Duitse bank gaat bitcoindiensten aanbieden

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Grote Duitse bank gaat bitcoindiensten aanbieden

DZ Bank kijkt naar de opslag van bitcoin (BTC). Dienstverlener Metaco is in beeld om het te gaan regelen. DZ Bank is achter Deutsche Bank de tweede bank van kredietverstrekker. Metaco uit Zwitserland moet de bank helpen met het opslaan van bitcoin en andere 'digitale assets'.

Metaco is op dreef, in de laatste acht maanden kondigde zij al drie andere soortgelijke samenwerkingen aan. CitiBank, Societe Generale en DekaBank gingen DZ Bank al voor.

Banken bouwen vaak niet hun eigen infrastructuur als het gaat om dienstverenlening rondom bitcoin. Vaak wordt er gewerkt met een techplatform. In dit geval gaat het om Harmonize, dat moet de diensten in goede banen leiden. In eerste instantie kunnen vooral institutionele beleggers met de diensten aan de slag.

Beurzen en brokers verdienen wereldwijd miljarden met diensten voor bitcoin. Banken hopen daar op hun eigen manier van te profiteren.

BlueWallet maakt einde aan custodial lighting optie in bitcoin app

Opgelet! De populaire bitcoin en lightning wallet BlueWallet maakt belangrijk nieuws bekend. Er komt een einde aan hun custodial lightning kant in de wallet, zo is te lezen in een blogpost.

BlueWallet is één van de populairste bitcoin wallets uit de industrie. Je kunt er terecht voor een normale on-chain wallet of er zelfs een multisig-wallet in openen. Ook voor interactie met het lightning netwerk, een secundaire betaallaag op bitcoin, hadden ze een oplossing.

Deze dienst was echter wel custodial, via de lightning-node Lndhub.io, waarbij BlueWallet de fondsen op lightning voor klanten beheerde. Alle gebruikers van de app konden hier eenvoudig op inpluggen. Nu maakt BlueWallet echter bekend dat ze hiermee gaan stoppen.

Heb jij nog bitcoin in de lightning-wallet van BlueWallet staan? Haal die er dan zo snel mogelijk vanaf!

Blockhunters, een nieuw bitcoin bordspel om je familie te orangepillen

Hou je van bitcoin? Gezelligheid? Bordspellen? Let dan even goed op, misschien kun jij hier een steentje aan bijdragen.

Momenteel is redacteur Arnold met een nieuw project bezig, wat hij graag wil uitbouwen: het bitcoin bordspel Blockhunters!

Na vele iteraties en prototypes is het nu tijd voor de volgende (en laatste stap): het laatste ontwerp en de eerste print. Jij kunt via de crowdfunding op Geyser helpen met een bitcoin donatie! Er is al ruim 2,3 miljoen sats opgehaald, maar dat is nog niet genoeg.

Blockhunters

Blockhunters is een bordspel waarbij je op een speelse manier de taak van de pseudonieme Satoshi overneemt. Tijdens de financiële crisis van 2008 is er een alternatief monetair systeem bedacht, dat draaiend gehouden moet worden.

Hoe? Dat doe je samen, terwijl iedereen gaandeweg steeds meer bitcoin verdient. Tegelijkertijd kom je op een speelse manier in aanraking met soms ietwat technische bitcoin-concepten zoals miners, nodes, halvings, private keys etc. Maar let op, geef niet te veel informatie over jezelf prijs!

Taaie kost wordt zo ineens spannende materie, in een spel dat leuk is voor jong & oud én bitcoiner & precoiner!

Wil je precies weten hoe het spel werkt? Bekijk onderstaande video met de gameplay van het prototype. Meer details over de crowdfunding, net als andere foto's en extra uitleg kun je hier vinden. Hier kun je mij een donatie sturen van welk bedrag dan ook.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...