Goedemorgen Bitcoin: Hayes denkt dat BTC enige redding is voor vastgoedcrisis

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Waarom Arthur Hayes van BitMEX denkt dat bitcoin de enige redding is voor de vastgoedcrisis

Arthur Hayes, de voormalige CEO en medeoprichter van BitMEX, een van de grootste crypto-derivatenbeurzen ter wereld, heeft op Twitter een somber scenario geschetst voor de commerciële vastgoedsector (CRE) in de Verenigde Staten.

Aanleiding is de huidige bankencrisis in Amerika, waarbij de grote "too big too fail" banken de kleinere banken in samenwerking met de overheid noodgedwongen moeten opkopen. Banken die door de hoge rente in de problemen komen, hebben doorgaans ook veel vastgoedhypotheken op de balans.

Volgens Hayes zal de pandemie, de opkomst van het thuiswerken en de inflatie leiden tot een enorme daling van de vraag naar kantoorruimte, winkelcentra en hotels. Dit zal op zijn beurt de waarde van de CRE-leningen doen kelderen, die grotendeels in handen zijn van regionale en lokale banken.

Handelslegende onthult waarom bitcoin altcoins gaat overtreffen

Als je het aan de doorgewinterde handelslegende Peter Brandt vraagt, is bitcoin nog altijd de grote baas op de markt voor cryptocurrency's. Brandt vergaarde in 2017 de status van legende door bijna exact te voorspellen waar bitcoin zijn top zou vinden en de weg omlaag weer zou inzetten. Nu heeft Brandt zijn ogen gericht op de dominantie van bitcoin, wat volgens hem de grafiek van het moment is.

Volgens de handelsveteraan is de dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins klaar voor een nieuwe uitbraak. Deze statistiek consolideerde voor bijna twee jaar in een grote rechthoek, maar lijkt nu naar de bovenkant te willen uitbreken.

"De dominantie van bitcoin vormt nu een 24-maandse rechthoek met meerdere contactpunten aan de boven en onderkant. Voor nu is dit de beperkende range. Maar een uitbraak zou enorm significant zijn. Mijn verwachting is dat bitcoin alle altcoins zal begraven", aldus Peter Brandt.

Investeringslegende Kevin O'Leary verwacht meer bankfaillissementen

Als je het aan investeringslegende en Shark Tank ster Kevin O'Leary vraagt is er een gevaar dat meer Amerikaanse regionale banken kopje onder gaan de komende periode. O'Leary verwacht dat met name verliezen in de sector voor commercieel vastgoed op de winsten van banken zullen drukken.

Hij verwacht dat investeerders in deze sector de komende twee jaar in de problemen komen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...