Goedemorgen Bitcoin: Hodlers blijven BTC kopen

goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Ether handelaren richten zich op calls boven $3.600

De openstaande ether-opties laten een concentratie van calls zien die eind juni aflopen. Het gaat om ruim 617.000 contracten en een nominale waarde van meer dan $1,8 miljard, zo blijkt uit gegevens van Deribit. Dat meldt The Block vandaag.

Een calloptie is een financieel contract dat de houder het recht, maar niet de verplichting, geeft om een onderliggende asset (zoals aandelen of cryptocurrencies) te kopen tegen een vooraf bepaalde prijs (de uitoefenprijs of strike price) binnen een bepaalde periode of op een specifieke vervaldatum.

Jerome Powells uitspraken: Wat betekent dit voor jouw crypto-investeringen?

De toespraak van FED-president Jerome Powell bij het Dutch Foreign Bankers Association panel heeft veel aandacht getrokken in de crypto-gemeenschap. Wat betekent zijn boodschap voor de toekomst van Bitcoin en andere altcoins?

Powell begon zijn toespraak door te benadrukken dat de Amerikaanse economie goed presteert. Hij wees op de sterke arbeidsmarkt, hoewel er in veel sectoren nog steeds een tekort aan arbeidskrachten is. Powell gaf aan dat de economie veerkrachtig blijft, ondanks de uitdagingen op de arbeidsmarkt.

Een belangrijk punt uit Powells toespraak was dat er momenteel geen verhoging van de rente wordt verwacht. De FED zal de economische data van het volgende kwartaal blijven analyseren en de strijd tegen inflatie voortzetten om het doel van 2% te bereiken. Powell suggereerde dat restrictieve maatregelen langer nodig zouden kunnen zijn dan verwacht om de inflatie te verlagen, maar hij is ervan overtuigd dat het doel uiteindelijk bereikt zal worden.

Bitcoin hodlers kopen 70.000 BTC na koers daling

Langetermijnhouders, ook wel hodlers genoemd, blijven bitcoin kopen. Tijdens de recente koersdaling hebben ze bijna 70.000 bitcoin gekocht, zo blijkt uit on-chaincijfers van Glassnode.

Recente gegevens van Glassnode onthullen dat langetermijnhouders van bitcoin hun accumulatie hebben hervat. Sinds het dieptepunt van de huidige cyclus hebben ze ongeveer 70.000 BTC aan hun wallets toegevoegd. Traditioneel verkopen deze ervaren beleggers als de piek piekt en de massa instapt. Hun huidige koopgedrag valt volgens de analisten samen met stabilisatie rond de $60.000.

Deze beweging van hodlers vaak te zien als een indicator van vertrouwen in de markt. Zodra deze groep begint te kopen, is dat doorgaans een signaal dat de prijs zal stijgen. Dat ze blijven bijkopen, duidt op een fundamenteel geloof in de veerkracht en potentiële groei van bitcoin. Dat bitcoin consolideert rond $60.000 is een kritische fase in de huidige marktcyclus.

In vorige cycli hebben langetermijnhouders, nadat ze op hogere niveaus verkochten, herhaaldelijk hun posities opnieuw opgebouwd tijdens prijsdalingen. En dat leidde tot nieuwe opwaartse trends. Deze accumulatiefase kan dus een voorbode zijn van een nieuwe stijging, vooral gezien het feit dat deze investeerders doorgaans een lange-termijn visie hebben.

Tweet van de dag

Vermogensbeheerder Vanguard stelt Salim Ramji aan als hun nieuwe CEO. Deze was eerst bij BlackRock verantwoordelijk voor de lancering van bitcoin exchange traded funds (ETF’s) bij BlackRock. Vanguard investeert nóg niet in bitcoin spot ETF’s, maar deze aanstelling wordt door analisten aangenomen als bullish voor bitcoin. Want vermogensbeheerders in Amerika moeten fysieke bitcoins kopen om hun ETF’s te dekken. Het zijn dus vragende partijen in de markt.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...