Goedemorgen Bitcoin: Hodlonaut wint zaak tegen Craig Wright

577 totale weergaven
|

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Hodlonaut wint zaak tegen Craig Wright

Craig Wright moet opnieuw een nederlaag incasseren. De Australiër beweert al jaren de bedenker van bitcoin te zijn. Een tot voor kort anonieme Twitteraar, Hodlonaut, was het daar niet mee eens. Na zijn uitingen kreeg hij echter een lasterzaak aan de broek in Groot-Britannië.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Om die zaak te voorkomen moest Magnus Granath (Hodlonaut) zelf naar de rechter in zijn thuisland Noorwegen. En dat was een goede zet, want de rechter stelde Granath in het gelijk. Een rechtszaak als dit kan bij de Britten een hoop geld kosten.

Arthur van Pelt is een van de trouwe volgers van de verhalen van Wright. Hij kiest een opvallende quote uit de uitspraak van de rechter: "The court points out that the evidence brought in the case is not suitable to change the prevailing opinion that Craig Wright is not Satoshi Nakamoto."

77% van inwoners El Salvador tégen bitcoin experiment

Bitcoin is niet echt populair (meer) in El Salvador. Althans, als je naar de cijfers van een steekproef kijkt.

Volgens een onderzoek van de Universiteit van Midden-Amerika (UCA) vindt ongeveer 77% van de El Salvadoranen de adoptie van bitcoin als wettig betaalmiddel een enorme mislukking.

Bovendien deelde 75,6% van de ondervraagden dat ze dit jaar géén enkele keer bitcoin hebben gebruikt. Vorig jaar was dat nog wel anders, toen miljoenen inwoners de Chivo-wallet installeerden en (eenmalig) gebruikten.

Verder is men niet fan van het feit dat de overheid publiek geld gebruikt om in bitcoin te sparen. De afgelopen maanden kocht de president 2.381 BTC uit de markt. 77% van de ondervraagden vond dat president Bukele hier onmiddellijk mee moet stoppen.

Analist: grootste kloof tussen bitcoin prijs en hashrate sinds begin 2020

Permabull Mike McClone van Bloomberg Intelligence stuurt weer een stukje hopium de ruimte in. Volgens de senior grondstoffenstrateeg kent bitcoin de hoogste prijskorting afgemeten aan de rekenkracht van het netwerk. Een dergelijk laag prijsniveau, relatief aan de hashrate, is sinds het eerste kwartaal van 2020 niet meer voorgekomen.

De analist legt dus een verband tussen de marktprijs van bitcoin en de rekenkracht van het netwerk. Dat laatste blijft maar stijgen, terwijl de marktprijs al wekenlang hapert.

In een Twitter-bericht van 19 oktober suggereert de Bloomberg-analist dat de steeds stijgende hashrate, een metric om de rekenkracht en de veiligheid van het bitcoin netwerk te meten, in verhouding tot de marktprijs 'gunstig is', wat zich in de toekomst moet gaan uitbetalen.