Goedemorgen Bitcoin: in november gaat er 1 BTC naar de maan

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin gaat in november van 2021 letterlijk naar de maan

Bitcoin gaat in november van dit jaar letterlijk naar de maan. Een fysieke Bitcoin (BTC) komt door een samenwerking tussen BitMEX en Astrobotic op de maan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op de fysieke munt staat 1 BTC opgeslagen. Zo lang niemand die munt komt halen, blijft die bitcoin voor niemand bereikbaar.

Een echte fysieke bitcoin bestaat natuurlijk niet, de munt bestaat alleen digitaal. Het adres waar de bitcoin op staat wordt ook bekend gemaakt. Zo kunnen we met zijn allen het adres in de gaten houden.

Gulle bitcoiners kunnen ook wat satoshi’s die kant op sturen. Mocht iemand de schat ooit ophalen op de maan dan komt dat bovenop die 1 BTC.

De unieke munt mag mee op de Peregrine-1. Dat is de eerste commerciële maanlander van Astrobotic.

Bitcoin miner Argo Blockchain heeft nu ruim 1.000 bitcoin op de balans

De beursgenoteerde miner Argo Blockchain heeft bekendgemaakt in de afgelopen maand 166 bitcoin te hebben gemined. Daarmee komt het totale bitcoin bezit van het bedrijf op meer dan 1000 bitcoin te liggen.

Met die 166 bitcoin in mei is de maand voor Argo iets beter geweest dan april, waarin ze 163 bitcoin naar binnen wisten te slepen. Ondanks dat is de omzet van Argo wel met 16 procent teruggevallen naar 7,8 miljoen dollar.

Bitcoin via de maan! Onderzoekers doen transactie met radiogolven

Braziliaanse onderzoekers hebben een paar dagen geleden een Bitcoin transactie verstuurd via de maan. Ze gebruikten hiervoor morsecode en radiosignalen. Ze gebruikten het hemellichaam als een soort spiegel, om de communicatie te verzorgen.

Onder de noemer Satoshi.Radio.br hebben de onderzoekers een initiatief opgezet die nóg meer vrijheid geeft aan Bitcoiners. Het is al bekend dat je met internet, satellieten of mesh-netwerken betalingen kunt doen. Op de website leggen de onderzoekers uit wat en waarom ze dit hebben gedaan.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...