Goedemorgen Bitcoin: India gaat 30% belasting heffen op cryptowinst

854 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het opmerkelijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Ook oud-president Medvedev spreekt zich uit tegen Russisch bitcoinverbod

Dmitry Medvedev, de voormalige president en premier van Rusland, heeft zich uitgesproken tegen een mogelijk verbod op cryptotransacties. Daarmee gaat hij in tegen de visie van de Centrale Bank van Rusland.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het voorstel van de centrale bank van Rusland om verschillende crypto-gerelateerde zaken buiten wetgeving te laten (en daarmee illegaal te maken), heeft in Moskou voor een storm van kritiek gezorgd. Vanuit allerlei hoeken zijn er reacties gekomen, ook uit die van van de voormalig president.

India gaat 30% belasting heffen op bitcoin winsten

India gaat 30% belasting heffen op winsten uit bitcoin. Dat heeft de Indiase minister van Financiën Nirmala
Sitharaman aangekondigd.

Simpel gesteld: heb je 1.000 euro winst genomen op je bitcoin belegging, dan moet je die winst opgeven bij de fiscus en die stuurt een heffing van 300 euro naar je.

Bitfinex hackers verplaatsen 64.643 bitcoins

De mensen achter de Bitfinex hack van 2016 hebben grote hoeveelheden bitcoins verplaatst naar één en dezelfde wallet. Het gaat in totaal om 21 verschillende transacties die vanochtend zijn verstuurd, een totaal aan 64.643 bitcoins.

Ruim 99 procent van de gestolen fondsen zijn nu verplaatst naar één ontvangstadres, waarop maar liefst 94.643 bitcoin staat.