Goedemorgen Bitcoin: Inflatie in VS staat op 6,0%

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Ministerie van Justitie VS start onderzoek naar TerraUSD, ondervraagt betrokkenen

Het Amerikaanse ministerie van Justitie doet officieel onderzoek naar de ineenstorting van de TerraUSD. De stablecoin bleek niet zo stabiel als beloofd, toen de waarde ervan vorig jaar naar nul kelderde. De Wall Street Journal meldt op basis van anonieme bronnen nu dat de FBI nu achter het cryptoproject aan gaat. Dit maakt de kans op strafrechtelijke vervolging voor kopman Do Kwon een stuk groter.

Het Federal Bureau of Investigation en het Southern District of New York (SDNY) hebben voormalige teamleden van het bedrijf achter de stablecoin ondervraagd.

Terraform Labs heeft niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar van Reuters. Ook de woordvoerder van de U.S. Attorney's Office voor de SDNY gaf geen commentaar.

Handelaar die bodem voorspelde zet nu in op gigantische rally bitcoin

Als je het aan de pseudonieme crypto-handelaar DonAlt vraagt is bitcoin er klaar voor om "gigantisch naar de maan" te gaan. Om dat voor elkaar te krijgen moet bitcoin volgens de handelaar met ruim 466.000 volgers wel de week op de huidige koers afsluiten, dus de bulls moeten nog even volhouden.

De analist is zo vol van vertrouwen over de koers op de korte termijn, dat hij de grens van 32.000 dollar aanstipt als de volgende grote weerstand in de grafiek. Om die koers te bereiken moet bitcoin vanaf hier nog met ongeveer 8.000 dollar stijgen, wat vanaf het huidige punt een stijging van ongeveer 33,33 procent betekent.

Mocht die weerstand ook sneuvelen, dan ligt volgens de grafiek van DonAlt ook de weg naar de 60.000 dollar open en dan zijn we ineens wel heel dichtbij de vorige all-time high.

Inflatie in VS staat op 6,0%, wat Federal Reserve verder in het nauw drukt

Bitcoin is weer boven de $26.000 uit gestegen nadat de nieuwe inflatiecijfers in de Verenigde Staten bekend zijn gemaakt.

De consumentenprijsindex (CPI) staat op 6,0%, zo maakte het Bureau of Labor Statistics (BLS) dinsdag bekend. Het is een manier om de prijsstijgingen te meten van de maand februari ten opzichte van de maand daarvoor.

Goederen en diensten zijn dus 6% duurder dan februari 2022. Dit percentage was in lijn met de verwachtingen van economen.

Vorig jaar zomer werd het hoogste punt in 41 jaar bereikt met een inflatiecijfer van maar liefst 9,1%. Ondanks dat de CPI sindsdien is gedaald, loopt de geldontwaarding nu weer licht op.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...