Goedemorgen Bitcoin: Inflatie in VS stijgt naar 3,2%

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Analist voorziet bullmarkt voor bitcoin in 2023 en drama na de halving

Vrijwel iedere analist verwacht op basis van de geschiedenis dat bitcoin volgende jaar gaat vlammen na de halving van april 2024, maar de populaire Tony The Bull heeft een hele andere theorie. Hij verwacht namelijk dat bitcoin voor de halving al zijn piek bereikt en is juist extreem bearish over de periode na de halving.

Wat dat betreft neemt hij een zogenoemde contraire positie in en noemt hij zichzelf "de grootste bear in crypto" voor volgend jaar.

Joe Rogan kritisch op Amerikaanse CBDC

De populaire podcaster Joe Rogan haalt in zijn eigen podcast uit naar de plannen voor een Central Bank Digital Currency (CBDC) in de Verenigde Staten van Amerika, is Rogan stiekem een bitcoiner? Volgens Joe Rogan zou de komst van een digitale dollar een "game over" scenario betekenen voor de Amerikaanse bevolking.

Hij maakt zich met name zorgen over de gigantische macht die de overheid krijgt als gevolg van de introductie van een CBDC.

De podcast van Joe Rogan haalt per aflevering gemiddeld 11 miljoen luisteraars, wat dat betreft gaat het zeker niet om een kleine jongen in het medialandschap. In zijn podcast hield de populaire Rogan zich in ieder geval niet in toen het over een potentiële digitale dollar ging.

Inflatie in VS stijgt naar 3,2%

De Amerikaanse inflatie is op jaarbasis gestegen tot 3,2%. Dat is een klein beetje lager dan wat analisten hadden voorzien. De consumentenprijzen in de VS stegen in juli met 0,2% ten opzichte van juni. Daarmee stijgt de inflatie voor het eerst in meer dan een jaar weer, zoals onderstaande grafiek (gele lijn) ook laat zien.

Na een streng dollarbeleid met hoge rentestijgingen, heeft de Federal Reserve de inflatie hard omlaag weten te brengen.

Economen in de Wall Street Journal hadden ook al een stijging van de consumentenprijsindex met 0,2% voorspeld en ze hadden het bij het juiste eind. Het jaarlijkse inflatiepercentage stijgt van 3% naar 3,2%.

Goedemorgen Bitcoin: Analist voorziet bullmarkt in 2023 en drama na de halving

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...