Goedemorgen Bitcoin: is BTC een bubbel?

Goedemorgen! We hebben het laatste bitcoinnieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Interesse in Bitcoin groeit: beurzen ontvingen 344 miljoen gebruikers in januari

Bitcoin s booming. En dat zorgt voor grote bezoekersaantallen bij de online bitcoin beurzen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een van de populairste manieren om aan bitcoin te komen zijn beurzen. Daarnaast kun je daar ook handeldrijven met (of tegen) andere handelaren. 344 miljoen gebruikers bezochten de website van een bitcoin beurs in januari van dit jaar.

In 2010 kon je 5 gratis Bitcoin krijgen met één druk op de knop

Bitcoin is inmiddels al ruim 12 jaar oud. Tegenwoordig ligt de prijs in de tienduizenden dollars, maar in het begin was dat niet het geval. Sterker nog: mensen gaven toen hele bitcoin weg.

Even voor de lol een transactie van een paar BTC kostte toen nagenoeg niks. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de zogenaamde bitcoin faucets. Op deze websites kon je gratis bitcoin krijgen door slechts even op een knop te drukken.

‘Bitcoin is géén bubbel meer’, aldus CEO van financieel adviseur Amber

Bitcoin is géén bubbel meer, zegt CEO Michael Wu van Amber Group, een financieel dienstverlener op het gebied van digitale assets.

Bitcoin bestaat al sinds 2009, maar is al honderden malen doodverklaard. Een van de argumenten is dat Bitcoin een zeepbel zou zijn en dat louter speculanten de prijs willen opdrijven om er zelf beter van te worden. De verwijzing naar de tulpenmanie in Nederland uit de 17de eeuw komt dan ook standaard voorbij.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...