Goedemorgen Bitcoin: ‘Je kunt beter in Bitcoin sparen dan in goud’

Goedemorgen! We hebben het laatste bitcoinnieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Amerikaans investeringsbedrijf koopt voor $5 miljoen aan bitcoin

Investeringsbedrijf The Motley Fool heeft voor $5 miljoen aan bitcoin aangeschaft. Daarnaast beveelt het zijn lezers ook aan om de cryptomunt te kopen. Ze denken dat de waarde de komende 15 jaar minimaal tien keer over de kop zal gaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

The Motley Fool staat bekend om het verstrekken van gerespecteerd investeringsadvies. Het is een bedrijf gevestigd uit Alexandria (Virginia) en bestaat al sinds juli 1993.

Vandaag adviseren ze nadrukkelijk aan om Bitcoin te kopen. Ze voegen ook zelf daad bij het woord. Het particuliere investeringsbureau koopt voor zichzelf $5 miljoen aan bitcoin.

“Hoewel Bitcoin op korte termijn heel volatiel kan blijven, denken we dat het op lange termijn een potentieel heeft van x10 ten opzichte van de huidige niveaus, als onderdeel van een gediversifieerde portefeuille. We zijn van plan deze investering vele jaren vast te houden.”

Bitcoin prijs bij $52.000, grote beleggers nemen tussentijds winst

De Bitcoin koers is de afgelopen 24 uur even op adem gekomen. De voorlopige top ligt bij $52.640, maar op moment van schrijven consolideren we rond $51.500. De totale marktwaarde van 1.000 miljard dollar lijkt nog ver weg.

Een van de redenen is dat Bitcoin whales rustiger aandoen en minder agressief kopen momenteel.

‘Je kunt beter in Bitcoin sparen dan in goud’

Zowel Bitcoin als goud zijn stores of value (oppotmiddelen). Alleen daar waar Bitcoin week na week nieuwe hoogtes bereikt, daalt de prijs van goud.

Vandaar de vraag of je Bitcoin nog wel het ‘digitale goud’ kunt noemen. De goud/bitcoin verhouding is op een all-time low. Wat inhoudt dat de prijs van goud relatief aan Bitcoin nog nooit zo laag was. De voornaamste reden hiervoor is de bull run die op het moment gaande is.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)